Bedrijfsnoodorganisatie

Kun je wel wat hulp gebruiken bij de bedrijfsnoodorganisatie binnen jouw bedrijf in Apeldoorn? Oostkracht10 helpt graag, zodat je altijd overal op voorbereid bent. Wanneer zich een noodsituatie voordoet ben jij als bedrijf namelijk verantwoordelijk voor de eerste hulp aan alle aanwezigen in het pand. Ook ben je verantwoordelijk voor de juiste communicatie met de hulpdiensten. Volgens de Arbowet moet de bedrijfsnoodorganisatie afgestemd zijn op de risico’s binnen je bedrijf. Die risico’s zijn afhankelijk van diverse factoren, zoals het soort bedrijf en het aantal medewerkers. Maar hoe ziet dat er in de praktijk uit? Er zijn wel handvatten, maar er blijft ruimte over voor eigen interpretatie. We kunnen ons voorstellen dat dat lastig is. Daarom helpt Oostkracht10 graag bij de bedrijfsnoodorganisatie van jouw bedrijf in Apeldoorn.

Risico’s en bedrijfsnoodorganisatie in Apeldoorn

Oostkracht10 helpt je om de veiligheidsrisico’s te inventariseren en op basis daarvan te bepalen welke bedrijfsnoodorganisatie bij de risico’s  van jouw bedrijf in Apeldoorn past. Als de Arbeidsinspectie jouw bedrijfsnoodorganisatie komt beoordelen, helpen wij graag om aan te tonen dat je goed bent voorbereid op eventuele noodsituaties. We verzorgen ook trainingen. We maken opleidingsplannen om ervoor te zorgen dat BHV-ers hun taak goed kunnen uitvoeren en verzorgen verschillende cursussen. Tijdens die cursussen ligt de focus op de praktijk. We werken het liefst met kleine groepen, zodat  iedereen voldoende gelegenheid krijgt om meerdere oefeningen te doen. Bij voorkeur trainen we in-company, omdat iedereen zich dan in zijn eigen werksituatie bevindt, met zijn eigen collega’s. Bovendien zijn we dan dichtbij de reële veiligheidsrisico’s van jouw bedrijf.

Bedrijfsnoodorganisatie Apeldoorn – Bedrijfsbrandweer

Wanneer er zich bij jouw bedrijf scenario’s kunnen voordoen die effect hebben buiten jouw eigen bedrijf, spreken we van een bijzonder gevaar voor de openbare veiligheid. De overheid kan je dan verplichten tot het hebben van een eigen bedrijfsbrandweer. Brand kan het einde betekenen van jouw bedrijf. Bij Oostkracht10 kennen we de risico’s van gevaarlijke stoffen, weten we hoe je ze veilig en efficiënt op kan slaan en hoe de effecten van een calamiteit beperkt kunnen blijven. Dat geldt zowel voor grote als kleine opslagen.

Ondersteuning voor bedrijfsnoodorganisatie in Apeldoorn

Vanzelfsprekend stemt Oostkracht10 oplossingen af op jouw bedrijfsvoering, want je moet efficiënt kunnen blijven werken. Wij steunen je onder andere bij het opstellen van rapporten en tijdens gesprekken met het bevoegd gezag. Wil je weten wat wij voor jouw bedrijf in Apeldoorn kunnen betekenen met betrekking tot bedrijfsnoodorganisatie? Neem gerust contact met ons op. Onze deskundige experts staan je graag te woord.

Persoonlijk advies?

Dirk-Jan