fbpx

Bedrijfsnoodorganisatie

Als bedrijf ben jij verantwoordelijk voor de eerste hulp aan personeel en bezoekers indien een noodsituatie zich voordoet. Je wordt ook verantwoordelijk gehouden voor de juiste communicatie met de hulpdiensten. De bedrijfsnoodorganisatie moet volgens de Arbowet afgestemd zijn op de risico’s binnen het bedrijf. Die risico’s zijn afhankelijk van verschillende factoren, waaronder het soort bedrijf en het aantal medewerkers. Maar wat houdt dat in de praktijk in? Er zijn wel handvatten, maar er blijft ruimte over voor eigen interpretatie. En dat is lastig. Daarom helpt Oostkracht10 graag bij jouw bedrijfsnoodorganisatie, zodat je altijd overal op voorbereid bent.

Risico’s en bedrijfsnoodorganisatie

Oostkracht10 helpt je om de veiligheidsrisico’s van jouw bedrijf te inventariseren en van daaruit te bepalen welke bedrijfsnoodorganisatie bij die risico’s past. Als de Arbeidsinspectie de bedrijfsnoodorganisatie komt beoordelen, helpen wij graag om aan te tonen dat je daadwerkelijk bent voorbereid op eventuele noodsituaties. Je kan Oostkracht10 ook inschakelen voor trainingen. We maken opleidingsplannen om ervoor te zorgen dat BHV-ers op hun taak berekend zijn en verzorgen verscheidene cursussen voor groepen medewerkers, maar we doen ook individuele trainingen. Daarbij focussen we op de praktijk. We werken het liefst met kleinere groepen, die meerdere keren de kans krijgen om een oefening te doen, in plaats van grote groepen waarbij iedereen slechts één keer aan de beurt komt. Herhalen is weten. Daarom trainen we bij voorkeur in-company: in je eigen werksituatie, met je eigen collega’s en in aanwezigheid van de reële veiligheidsrisico’s.

Bedrijfsbrandweer

Bedrijven met grote risico’s kunnen te maken krijgen met een bedrijfsbrandweeraanwijzing. Een eigen brandweer is kostbaar en niet altijd noodzakelijk als de juiste brandpreventiemaatregelen zijn genomen. Wanneer er zich scenario’s kunnen voordoen met effecten buiten jouw eigen bedrijf, spreken we van een bijzonder gevaar voor de openbare veiligheid. In die gevallen kan de overheid je verplichten tot het hebben van een eigen bedrijfsbrandweer. Brand kan het einde betekenen van jouw bedrijf. Wij kennen de risico’s van gevaarlijke stoffen, weten hoe je ze veilig en efficiënt op kan slaan en hoe de effecten van een calamiteit beperkt blijven. Dat geldt zowel voor grote tankterminals als voor kleinschaliger opslagen. Oostkracht10 werkt aan veilige situaties tegen acceptabele kosten.

Ondersteuning voor bedrijfsnoodorganisatie

Vanzelfsprekend stemt Oostkracht10 oplossingen af op jouw bedrijfsvoering, want je moet efficiënt kunnen blijven werken. Oostkracht10 ondersteunt jou onder meer bij het opstellen van het rapporten en tijdens gesprekken met het bevoegd gezag.

Ben je benieuwd wat wij voor jou en jouw bedrijf kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. Onze deskundige experts helpen je graag verder!

Persoonlijk advies?

Dirk Jan de Boer

Neem dan contact op met

Dirk Jan de Boer

Of mail Dirk Jan
Whatsapp icon