fbpx
Offerte aanvragen

Bestemmingsplantoets

Heb je plannen voor de vestiging of uitbreiding van je bedrijf of ga je verhuizen naar een andere locatie? Wil je een bedrijf in Nederland vestigen en heb je al een geschikte locatie op het oog? Dan moet je rekening houden met de regels van het bestemmingsplan. Of jouw bedrijfsactiviteiten passen binnen het bestemmingsplan, is het eerste wat je uitzoekt.

Hoe voer je een bestemmingsplantoets uit?

Bestemmingsplannen zijn te vinden op de website ruimtelijkeplannen.nl. In een bestemmingsplan staan de kaders aangegeven voor de bedrijfsactiviteiten in een bepaald gebied. In de bestemmingsregels vind je bijvoorbeeld de maximale bouwhoogte of de maximaal toegestane milieucategorie. Ook kan je er bijvoorbeeld vinden of er een geluidszonering geldt of dat er specifieke regels gelden voor bedrijven met gevaarlijke stoffen.

Uitzoeken of jouw gewenste activiteiten passen binnen het bestemmingsplan, checken welk bestemmingsregels op jouw bedrijf van toepassing zijn en deze juist interpreteren kan best een uitdaging zijn. Wij kunnen je helpen door de bomen het bos weer te zien. Dat doen we door de relevante regels in kaart te brengen en te duiden wat dat voor jouw situatie betekent. Je krijgt daarmee een antwoord op de vraag of jouw bedrijfsactiviteiten passen binnen het bestemmingsplan.

Door de bomen het bos weer zien

Passen jouw bedrijfsactiviteiten binnen het bestemmingsplan dan kun je starten of doorgaan met het uitvoeren van je activiteiten. Blijkt uit de Bestemmingsplantoets dat dit niet het geval is? Dan is er wellicht een mogelijkheid om af te wijken van het bestemmingsplan. Soms zijn er regels in het bestemmingsplan opgenomen waarin staat op welke onderdelen afgeweken mag worden en onder welke voorwaarden. Hierop is een uitgebreide procedure van toepassing. Met onze kennis en ervaring kunnen wij je ook hierbij helpen.

"Ik help je graag!"

Whatsapp icon