fbpx
Offerte aanvragen

Integraal veiligheidsplan (IVP) voor gemeenten

Je wil je Integraal Veiligheidsbeleid graag updaten, maar je komt tijd en aandacht tekort? Of misschien heb je behoefte aan een frisse wind voor je Integraal Veiligheidsplan of uitvoeringsplan Integrale Veiligheid? Of vraagt de gemeenteraad of het college van burgemeester & wethouders om een snelle actie op één van de veiligheidsvelden? In al die gevallen staan de adviseurs van Oostkracht10 klaar om je een stap verder te helpen. We helpen je graag met een Integraal veiligheidsplan (IVP) voor gemeenten.

Een nieuw IVP, met partners en informatie gestuurd

De gemeente heeft de regie op het gebied van lokale veiligheid. Het integraal veiligheidsplan (IVP) speelt een belangrijke rol in het organiseren en prioriteren van de gemeentelijke inzet en haar partners. Het Kernbeleid Veiligheid van de VNG beschrijft de vijf veiligheidsvelden voor het IVP: veilige woon- & leefomgeving, bedrijvigheid & veiligheid, jeugd & veiligheid, fysieke veiligheid en integriteit & veiligheid. Samen met jou, de bestuurlijke opdracht en de relevante partners gaan we aan de slag met het evalueren van beleid, het ontwikkelen van nieuw beleid of het opstellen van uitvoeringsplannen integrale veiligheid.

Bij Oostkracht10 schrijven we bij voorkeur geen dikke rapporten, maar zorgen voor een praktisch advies en beleid. Bovendien zetten we koers naar een beleid dat ook gemonitord kan worden. Zelfs als we nu al weten dat het meten van ‘veiligheid’ complex kan zijn. Daarvoor zetten we het slim combineren van data in, zodat we informatie gestuurd aan de slag kunnen.

Integraal veiligheidsplan (IVP) voor gemeenten

De gemeente heeft als taak om de rechtstaat te bewaken en op te komen voor degenen die dat niet voor zichzelf kunnen. Dat is de belangrijke doelstelling van het Integraal Veiligheidsplan of Integraal Veiligheidsbeleid. En dat doen we in de volle breedte; of het nu gaat om zichtbare criminaliteit zoals woninginbraken of de minder zichtbare vormen zoals huiselijk geweld en kindermishandeling. Door op tijd in te grijpen voorkomen we zwaardere overlast en hogere kosten in de toekomst. Daar zetten de adviseurs van Oostkracht10 zich graag voor in.

Persoonlijk advies?

Dirk-Jan de Boer
Whatsapp icon