fbpx
Offerte aanvragen

Opleidingsplan en competentiematrix bedrijfsnoodorganisatie

Voor bedrijven met net iets meer veiligheidsrisico’s dan gemiddeld volstaat een basis BHV-opleiding of BHV-oefening niet. Dan heb je net iets extra’s nodig om ervoor te zorgen dat je organisatie competent en opgeleid is en blijft. Met een opleidingsplan en competentiematrix geven we je inzicht in de leerdoelen en werk je gestructureerd aan een competente bedrijfsnoodorganisatie.

Bedrijfsnoodorganisatie voor industriële risico’s

Elk (industrieel) bedrijf moet op basis van de Arbowet en de Brzo-wetgeving  (wanneer van toepassing) een bedrijfsnoodorganisatie inrichten. De bedrijfsnoodorganisatie heeft als doel om bij een ongeval de effecten op de betrokken collega’s te beperken. En wanneer mogelijk de effecten voor de omgeving of het bedrijf te beperken. De laatste jaren vraagt de Nederlandse Arbeidsinspectie steeds vaker aan bedrijven om aan te tonen in hoeverre de bedrijfsnoodorganisatie effectief is in het uitvoeren van haar taak. Bij Oostkracht10 hebben we een stappenplan ontwikkeld om bedrijven te helpen met het inrichten van de bedrijfsnoodorganisatie.

Opleidingsplan en competentiematrix

Als de inrichting en beschrijving van de bedrijfsnoodorganisatie gereed is ligt er nog een belangrijke uitdaging! De uitdaging is om de bedrijfsnoodorganisatie in de praktijk ook te laten functioneren, zoals van tevoren uitgedacht. Dat duurt vaak jaren, want het vereist consequente aandacht voor opleiden, trainen en oefenen. Met een praktisch opleidingsplan helpen we je graag om dit doel te bereiken. De basis van onze aanpak is een competentiematrix, waarin we gedetailleerd uitwerken welke taken in welke situaties uitgevoerd moeten kunnen worden. Het resultaat van deze stap is een meerjarenplanning, gebaseerd op een goed overzicht in de competentiematrix.

Oostkracht10 helpt je graag

Wij hebben inmiddels veel ervaring met het voorbereiden van de bedrijfsnoodorganisatie van (industriële) bedrijven en instellingen. Hoe is de bedrijfsnoodorganisatie binnen jouw organisatie geregeld? Is alles up-to-date of zijn de plannen zwaar verouderd en kunnen de medewerkers wel wat oefening gebruiken? Geen enkele organisatie is immers incidentvrij en hoe cliché ook, voorkomen is beter dan genezen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen de opties kunnen verkennen.

Kan ik je helpen?

Dirk Jan de Boer
Whatsapp icon