Offerte aanvragen

Training crisismanagement

Een crisismanagementplan of bedrijfsnoodplan is nog maar het begin. Een jaarlijkse training crisismanagement is essentieel. Want is iedereen in uw organisatie ook daadwerkelijk in staat om adequaat te reageren wanneer ze grote druk ervaren ? Een crisismanagementplan werkt pas als crisisteams bekend zijn met de verschillende scenario’s en het bijbehorende effect en impact hebben ervaren.

De ervaring leert dat mensen bij het zien van een incident meteen in actie komen, maar gedurende een crisis zijn deze eenmansacties niet voldoende om grootschalige impact te voorkomen. In dat geval is gecoördineerde inzet van uw medewerkers nodig, maar hoe bewerkstellig je dat?

Voorkom nare verassingen met een training crisismanagement

Tijdens een trainingsdag van Oostkracht10 spelen we verschillende situaties na en leren de cursisten adequaat handelen middels rollenspellen. Om het beste resultaat te krijgen, passen we onze trainingen aan op uw organisatie. We trainen net zo graag je bedrijfsnoodorganisatie als je crisisteam.

In ieder geval geloven wij niet in langdradige theoretische verhalen, maar zijn wij van mening dat men het beste leert door zelf te doen. Aan het einde van de dag zijn de leden van het crisismanagementteam (of andere verantwoordelijken) goed op elkaar ingespeeld en weten ze binnen verschillende situaties wat er van hun wordt gevraagd.

Een crisis zal zich bij ons toch niet voordoen?

Wij hebben inmiddels veel ervaring op het gebied van crisismanagement binnen bedrijven en instellingen. Wij verzorgen onder andere crisismanagementtrainingen bij kinderdagverblijven en crisismanagementplannen voor zorginstellingen. Hoe is het crisismanagement binnen uw organisatie geregeld? Is alles up-to-date of zijn de plannen zwaar verouderd en kunnen de medewerkers wel wat training in crisismanagement gebruiken? Geen enkele organisatie is immers incidentvrij en hoe cliché ook, voorkomen is beter dan genezen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen de trainingsopties kunnen verkennen.

Vragen over deze training?

Nandi

Nandi van Voorst