Offerte aanvragen

Training externe veiligheid

Medewerkers opleiden tot specialist/adviseur externe veiligheid of professionals bijscholen op bepaalde onderdelen? Daar schakel je Oostkracht10 voor in! Wij bieden een vijfdaagse training externe veiligheid aan. Hierbij gaan we met de cursisten actief aan de slag gaan om alle ins en outs van dit thema te begrijpen en toe te passen.

De complexiteit van externe veiligheid

Externe veiligheid blijft een gecompliceerd thema; complexe risicobronnen, ingewikkelde rekentools (Carola, RBM II en Safeti) en meerduidige wet- en regelgeving. Professionals komen verschillende uitdagingen tegen. Ook nu met de komst van de Omgevingswet. Bij de verantwoording van het groepsrisico moeten zij voortaan werken met aandachtsgebieden. Daarnaast doet de wet een expliciet beroep op onder andere samenwerkingsvaardigheden. De vraag is of professionals voldoende voorbereid zijn op deze inhoudelijke en procedurele uitdagingen.

Voor professionals die zich verder willen verdiepen

Deze training is voor alle (young) professionals die een opleiding of bijscholing willen volgen op het gebied van externe veiligheid. Voor specialisten, adviseurs, beleidsmedewerkers en planologen die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, gemeenten, provincies en adviesbureaus.

Martin Haan van de FUMO (omgevingsdienst) volgde onlangs deze training en is enthousiast. ”In een fijne sfeer zijn we samen door de stof gegaan die ik moet kennen voor mijn werk. De mensen van OK10 weten van wanten en kunnen dit goed overbrengen op anderen”, aldus Martin.

Een vijfdaagse training met intensieve begeleiding

In vijf dagen gaan we samen met de cursisten actief aan de slag om alle in en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat onze cursisten achterover kunnen hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen, voeren de nodige discussies en aan het eind van elke dag geven we een huiswerkopdracht mee. Tot slot bezoeken we een inrichting of transportroute waar externe veiligheid een belangrijk onderwerp is. Ter afronding van de training leveren de cursisten een portfolio in en krijgen daar een certificaat voor terug die voldoet aan de kwaliteitscriteria VTH 2.0.

De training bestaat uit de volgende onderdelen:

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Deze training wordt door maar liefst vier van onze krachpatsers gegeven. Elke dag een nieuw thema, dus elke dag een andere trainer die uitblinkt in de onderwerpen van die dag. Deelnemers kunnen op die manier putten uit een enorme schatkist vol met expertise. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken echte krachtpatsers van de cursisten. Ze keren terug met de benodigde kennis en kunde, en zijn daarmee een aanwinst voor elk team.

Al onze trainers hebben een milieu- of veiligheidskundige achtergrond. Dirk Jan houdt zich op dat gebied veel bezig met strategische beleidsontwikkeling. Als trainer zet hij zijn humor in om de cursisten een mooie dag te bezorgen. De ambitie van Tom is om de verbinding te leggen tussen bestuurlijke processen en technische aspecten. Als trainer zet hij zijn denkkracht in en prikkelt cursisten om kritisch te reflecteren op de lesstof. George is onze rekenkoning. Hij heeft ruime ervaring met verschillende rekenmodellen en kwantitatieve risicoanalyses. Zijn nuchtere humor is altijd een welkome onderbreking tijdens een intensieve trainingsdag. Onze collega Merle zorgt met haar enthousiasme voor een goede leeromgeving en daagt cursisten altijd uit om dat extra stapje te zetten.

Ook krachtpatser worden? Neem dan gerust contact met ons op!

 

  • Kosten€3.995 per deelnemer. Groepskorting 10% (zie kopje bijzonderheden)
  • Datum04-11-2021
  • TijdVijf hele donderdagen vanaf 4 november (09:00-17:00)
  • LocatieRegio Utrecht
  • BijzonderhedenWij geven 10% korting op de training wanneer je organisatie meer dan één persoon aanmeldt.
  • Offerte aanvragen

Vragen over deze training?

Sanda