Inschrijven

Training externe veiligheid

Word jij specialist/adviseur externe veiligheid of ben je al professional en wil je bijgeschoold worden op de nieuwe Omgevingswet? In de Training externe veiligheid gaan we actief met je aan de slag om alle ins en outs van dit thema te begrijpen en toe te passen.

De complexiteit van externe veiligheid

Externe veiligheid blijft een gecompliceerd thema; complexe risicobronnen, ingewikkelde rekentools (Carola, RBM II en Safeti) en meerduidige wet- en regelgeving. Je komt verschillende uitdagingen tegen. Ook nu met de komst van de Omgevingswet. Bij de verantwoording van het groepsrisico moet je voortaan werken met aandachtsgebieden. Daarnaast doet de wet een expliciet beroep op onder andere samenwerkingsvaardigheden. Ben jij voldoende voorbereid op deze inhoudelijke en procedurele uitdagingen?

Voor professionals die zich verder willen verdiepen

Deze training is voor alle (young) professionals die een training of bijscholing willen volgen op het gebied van externe veiligheid. Voor specialisten, adviseurs en beleidsmedewerkers die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, gemeenten, provincies, adviesbureaus en Brzo bedrijven.

”In een fijne sfeer zijn we samen door de stof gegaan die ik moet kennen voor mijn werk. De mensen van OK10 weten van wanten en kunnen dit goed overbrengen op anderen.”

Martin de Haan, adviseur externe veiligheid bij FUMO (omgevingsdienst)

Wat deze training jou brengt

 • Je krijgt een actueel overzicht in de ontwikkelingen van externe veiligheid
 • Je begrijpt alle ins en outs van externe veiligheid
 • Je weet hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen praktijk
 • Je deelt kennis en ervaring met andere cursisten

5-daagse met intensieve begeleiding

In vijf dagen gaan we samen aan de slag om alle ins en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat je achterover kunt hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen, voeren de nodige discussies en aan het eind van elke dag geven we een huiswerkopdracht mee. Kom je even niet uit je huiswerk? Dan helpt je eigen huiswerkcoach je een stap verder. Tot slot bezoeken we een inrichting of transportroute waar externe veiligheid een belangrijk onderwerp is. Ter afronding van de training lever je een portfolio in.

Programma

Programma Training externe veiligheid

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Deze training wordt door maar liefst vier van onze krachtpatsers gegeven. Elke dag een nieuw thema, dus elke dag een andere trainer die uitblinkt in de onderwerpen van die dag. Zo kun jij putten uit een enorme schatkist vol met expertise. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte krachtpatser! Je keert terug met de benodigde kennis en kunde, en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

Al onze trainers hebben een milieu- of veiligheidskundige achtergrond:

 • Dirk Jan houdt zich veel bezig met strategische beleidsontwikkeling. Als trainer zet hij zijn humor in om jou een mooie dag te bezorgen.
 • De ambitie van Tom is om de verbinding te leggen tussen bestuurlijke processen en technische aspecten. Als trainer zet hij zijn denkkracht in en prikkelt jou om kritisch te reflecteren op de lesstof.
 • George (zeg maar gewoon Sjors) is onze rekenkoning. Hij heeft ruime ervaring met verschillende rekenmodellen en kwantitatieve risicoanalyses. Zijn nuchtere humor is altijd een welkome onderbreking tijdens een intensieve trainingsdag.
 • Onze collega Merle zorgt met haar enthousiasme voor een goede leeromgeving en daagt jou altijd uit om dat extra stapje te zetten.

“De Training externe veiligheid heeft ons team omgevingsveiligheid geholpen om risicogericht te kunnen adviseren, vanuit de wettelijke basis en theoretische benadering van de risico’s. Deskundige docenten prikkelen je om je gezichtsveld te verbreden. Daarnaast zijn ook de ervaringen van medecursisten in de gemêleerde groep erg waardevol.”

Vincent de Winter – Moraal, coördinator specialist omgevingsveiligheid, officier van dienst en brandonderzoeker bij Veiligheidsregio Hollands Midden / Brandweer Hollands Midden

Data en locatie

 • Donderdag 3 november 2022 –  9.00-17.00 uur
 • Donderdag 10 november 2022 – 9.00-17.00 uur
 • Donderdag 17 november 2022 – 9.00-17.00 uur
 • Donderdag 24 november 2022 – 9.00-17.00 uur
 • Donderdag 8 december 2022 – 9.00-17.00 uur

De Training externe veiligheid vindt plaats bij Karel V, Geertbolwerk 1 in Utrecht en is makkelijk met het OV te bereiken.

Investering

€ 3.995 per deelnemer. Inclusief lesmateriaal en arrangementskosten. Exclusief 21% BTW.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat dat voldoet aan de kwaliteitscriteria VTH 2.0.

 • Investering€ 3.995 per deelnemer
 • Datum03-11-2022
 • TijdVijf donderdagen van 9.00 - 17.00 uur vanaf 3 november
 • LocatieKarel V, Utrecht
 • Inschrijven

Vragen over deze training?

Sanda