Offerte aanvragen

Training externe veiligheid

Heb je behoefte aan een opleiding of bijscholing van een externe veiligheidsspecialisten en/of adviseurs? Oostkracht10 biedt een training externe veiligheid op maat.

Externe veiligheid, de beoordeling van de risico’s met gevaarlijke stoffen voor haar omgeving, is en blijft een complex thema. De Omgevingswet probeert hier verandering in te brengen door de introductie van minder technische beoordelingsinstrumenten, namelijk ‘aandachtsgebieden’.

De aandachtsgebieden moeten de basis vormen voor een goed gesprek over externe veiligheidsrisico’s tussen overheden, burgers en bedrijven. Deze aanpak is weliswaar minder technisch maar daarmee niet minder complex. Het doet namelijk een beroep op andere vaardigheden van externe veiligheidsspecialisten. Denk aan communicatieve vaardigheden en het vermogen creatieve oplossingen te bedenken. Ben jij voldoende voorbereid op deze inhoudelijke en procedurele veranderingen binnen het vakgebied?

Een training externe veiligheid tussen theorie en praktijk

Om de perfecte training samen te stellen gaan we eerst samen onderzoeken waar de behoefte exact ligt. Meer theoretische verdieping of juist het oefenen met praktijkcasussen, een accent op vergunningverlening of juist op ruimtelijke ontwikkeling, of misschien wel een training over de Omgevingswet en het nieuwe omgevingsveiligheidsbeleid?

Na dit eerste gesprek maken onze trainers een lesplan en leggen dit aan je voor. Als we overeenstemming hebben bereikt over het lesplan bereiden wij het lesmateriaal voor. Desgewenst helpen we ook bij het zoeken naar een inspirerende leslocatie en andere praktische zaken zoals een goede lunch. Ook verzorgen wij een bewijs van deelname, of in geval van een training met toets, een certificaat.

Voor overheden die willen verdiepen in externe veiligheid

Ben je werkzaam bij een gemeente, omgevingsdienst of veiligheidsregio? Heb jij of jouw team externe veiligheid behoefte aan een training op maat? Dan helpen onze trainers je graag verder.

Vragen deze training?

Tom