Modern handhaven in Rotterdam

Moderne criminaliteit vraagt om modern handhaven in heel Nederland, maar ook in Rotterdam. Oostkracht10 bundelt de krachten van partners om zo samen toezicht en handhaving te moderniseren.  Dit doen we op zowel beleidsmatig als praktisch niveau. Denk aan meer politie op straat, sensoren om zwemwaterkwaliteit te meten en slimme opsporingsmethoden met big data-analyse.

Waarom modern handhaven in Rotterdam?

Het antwoord is simpel: omdat het nodig is. Milieucriminaliteit neemt door de jaren heen zienderogen toe. Die gesubsidieerde duurzame afvalverwerking kan zo betrouwbaar lijken, maar er is een zeer reële kans dat er oplichters achter schuil gaan. Dat is nog maar een klein deel van het probleem. Criminelen maken er steeds vaker een gewoonte van om drugsafval in de natuur te dumpen en afval illegaal te verhandelen. Dit brengt grote gevaren met zich mee voor zowel mens als milieu. Met modern handhaven in Rotterdam, maar ook in de rest van Nederland, moeten we voorkomen dat deze illegale en criminele praktijken nog langer plaats kunnen vinden.

Oostkracht10 adviseert over modern handhaven in Rotterdam

De handhaving en bestrijding van milieucriminaliteit is een grote opgave voor overheidsinstanties. Steeds vaker hebben zij behoefte aan ondersteuning. Oostkracht10 is hierin thuis en ondersteunt organisaties daarom bij het moderniseren van hun toezicht- en handhavingstaken. Voor modern handhaven in Rotterdam creëren wij een barrièremodel voor milieutoezicht om criminele activiteiten in een legaal ketenproces overzichtelijk in kaart te brengen. Het model laat zien welke signalen wijzen op fraude, welke partners er bij de bestrijding betrokken zijn en welke mogelijkheden deze partners hebben om af te rekenen met de criminaliteit. Het model geeft toezichthouders en handhavers ook inzicht in welke partner ze het beste in kunnen zetten om milieucriminaliteit tegen te gaan.

Andere mogelijkheden bij Oostkracht10

U kunt bij Oostkracht10 niet alleen terecht voor modern handhaven in Rotterdam. Wij ondersteunen en adviseren ook op het gebied van brandveiligheid, wet- en regelgeving en bedrijfsnoodorganisatie. Op een heldere en praktische wijze denken wij mee over de wijze waarop we kunnen ondersteunen. Daarbij kijken we altijd naar wettelijke eisen, bedrijfseisen en aanvullende wensen. Neem eens een kijkje bij onze projecten om een indruk te krijgen van wat wij voor u kunnen betekenen.

Contact Oostkracht10

Oostkracht10 begeleidt en biedt ondersteuning bij het tegengaan van milieucriminaliteit, zodat u modern kunt handhaven. Met elkaar gaan we deze vorm van criminaliteit tegen. Wilt u meer wat over modern handhaven in Rotterdam of over een van onze andere diensten?  Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op. Onze experts staan klaar om u te voorzien van adviezen waar u echt iets aan hebt.

Persoonlijk advies?

Stef

Stef van der Zee