Terug naar overzicht

Vragen over dit webinar?

Roy

Webinar Omgevingswet voor BRZO / SEVESO bedrijven

Alle BRZO bedrijven in Nederland bereiden zich voor op de Omgevingswet. Oostkracht10 onderzocht waar deze bedrijven tegenaan lopen met de komst van deze wet in relatie tot externe veiligheid. Hoe je je als BRZO bedrijf beter kunt voorbereiden op de Omgevingswet bespreken we in dit webinar.

We nemen je mee langs de hoofdlijnen van de Omgevingswet, gaan in op het aanvragen van een omgevingsvergunning, vertellen je over de belangrijkste onderdelen van het overgangsrecht en staan stil bij de aandachtsgebieden voor externe veiligheid.

Voor wie

Dit webinar is voor diegenen die hebben deelgenomen aan de enquête voor ons onderzoek en andere geïnteresseerden in de voorbereiding op de Omgevingswet.

Stef

Stef van der Zee

Adviseur en eigenaar Oostkracht10

De Omgevingswet zorgt voor ingrijpende veranderingen op het gebied van externe veiligheid. Dit gratis webinar zorgt ervoor dat BRZO-bedrijven zich op diverse vlakken beter kunnen voorbereiden.

Programma

In dit webinar komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • De hoofdlijnen van de Omgevingswet en de nieuwe instrumenten die deze wet kent (zoals omgevingsvisie en omgevingsplan) en hoe die jouw bedrijf raken.
  • Wat verandert er in het aanvragen van een omgevingsvergunning? Hoe ga je om met participatie van omwonenden en financiële zekerheidsstelling?
  • Hoe werkt het overgangsrecht? Wanneer kun je het beste een aanvraag indienen? Hoe zit het met vergunde rechten en lopende procedures?
  • De nieuwe manier van omgaan met groepsrisico: aandachtsgebieden. Wat zijn aandachtgebieden? Hoe worden deze bepaald en hoe communiceer je hierover naar je omgeving?

Wat dit webinar jou brengt

  • Je krijgt inzicht in de nieuwe wetgeving voor BRZO bedrijven onder de Omgevingswet
  • Je weet wat de impact op jouw bedrijf is
  • Je kunt je beter voorbereiden op de komst van de Omgevingswet
  • Je haalt ervaringen op van andere deelnemers
  • Je gaat naar ‘huis’ met concrete tips en inspiratie

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Dit webinar wordt door twee van onze krachtpatsers gegeven:

Roy Herngreen

Roy zijn enthousiasme is aanstekelijk. Hij deelt graag de ins en outs over de Omgevingswet die belangrijk zijn voor jouw BRZO bedrijf met je.

Roy Herngreen

Dirk-Jan de Boer

Dirk Jan prikkelt je graag met zijn visie op strategische beleidsontwikkeling en zet daarbij ook graag zijn humor in.

Dirk Jan de Boer

Data en locatie

22 sep

Donderdag

09:00 - 11:00

Trainers

Roy Herngreen en Dirk Jan de Boer

Locatie

Online webinar

Gratis deelname

Dit webinar bieden we jou gratis aan, zodat jij jouw organisatie beter kunt voorbereiden op de komst van de Omgevingswet.

 

Whatsapp icon