fbpx
Offerte aanvragen

Quick scan zeer kwetsbare gebouwen

Waar bevinden zich in jouw gemeente zeer kwetsbare gebouwen, zoals een basisschool, ziekenhuis of kinderopvang? En waar is de ontwikkeling van deze gebouwen toegestaan op grond van het geldende omgevingsplan? Vragen waar jouw gemeente een antwoord op moet hebben nu de Omgevingswet van kracht is. Met een Quick scan op zeer kwetsbare gebouwen door Oostkracht10 heb je dit snel in beeld.

Nieuwe regels voor externe veiligheid in de Omgevingswet

De Omgevingswet is per 1 januari 2024 in werking getreden. Onder de Omgevingswet veranderen de regels voor externe veiligheid. Rondom activiteiten met gevaarlijke stoffen zoals een bedrijf, een buisleiding, weg of spoorroute gaan zones gelden waarin aandacht moet zijn voor veiligheid en aanvullende voorschriften kunnen gelden. Deze zones worden aandachtsgebieden en voorschriftengebieden genoemd.

Als gemeente kun je in grote mate zelf bepalen waar je een voorschriftengebied van toepassing verklaart. Deze mogelijkheid heb je niet als het gaat om zeer kwetsbare gebouwen. Bij nieuwbouw van zeer kwetsbare gebouwen in een voorschriftengebied gelden altijd extra bouwvoorschriften. Zeer kwetsbare gebouwen moeten extra beschermd worden tegen de gevolgen van een ongeval met gevaarlijke stoffen. Deze gebouwen moeten extra brand- en explosieveilig worden gebouwd.

Op tijd alle zeer kwetsbare gebouwen in beeld

Kortom, je wilt alle locaties binnen jouw gemeente in beeld hebben waar al een zeer kwetsbaar gebouw staat of binnen het geldende omgevingsplan gebouwd mag worden. Dat beeld heb je immers nodig om de nieuwe regels voor externe veiligheid toe te kunnen passen.

Met onze Quick scan ben jij voorbereid. Onze specialisten externe veiligheid werken samen met een GIS specialist. Samen brengen zij de bestaande en geprojecteerde (toegelaten in het bestemmingsplan, maar nog niet gebouwd) zeer kwetsbare gebouwen binnen jouw gemeente in beeld.

"Heb je vragen? Ik help je graag."

Tom Reijers

Offerte Quick scan zeer kwetsbare gebouwen

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon