fbpx
Terug naar overzicht

Vragen over deze training?

Dirk Jan de Boer

Training externe veiligheid

Word jij specialist/adviseur externe veiligheid of ben je al professional en wil je bijgeschoold worden op de nieuwe Omgevingswet? In de Training externe veiligheid gaan we actief met je aan de slag om alle ins en outs van dit thema te begrijpen en toe te passen.

De uitdaging van externe veiligheid

Externe veiligheid (of liever omgevingsveiligheid?) is een uitdagend onderwerp; een flinke woningbouwopgave, de energietransitie en vernieuwing van de wet- en regelgeving vragen om nieuwe antwoorden. En dat voor een onderwerp dat door burgers en bestuurders als complex wordt ervaren. Onder de Omgevingswet noemen we het thema ook wel ‘omgevingsveiligheid’, omdat het vooral gaat over het beschermen van de omgeving. Ben jij voldoende voorbereid op deze inhoudelijke en procedurele uitdagingen.

Voor wie

Deze training is voor alle (young) professionals die een basistraining willen volgen op het gebied van externe veiligheid. Voor specialisten, adviseurs en beleidsmedewerkers die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, gemeenten, provincies, adviesbureaus en Seveso-inrichtingen.

Logo Veiligheidsregio Hollands Midden

Vincent de Winter-Moraal

Coördinator specialist omgevingsveiligheid, officier van dienst en brandonderzoeker bij Veiligheidsregio/Brandweer Hollands Midden

De Training externe veiligheid heeft ons team omgevingsveiligheid geholpen om risicogericht te kunnen adviseren, vanuit de wettelijke basis en theoretische benadering van risico's. Deskundige docenten prikkelen je om je gezichtsveld te verbreden. Daarnaast zijn ook de ervaringen van medecursisten in de gemêleerde groep erg waardevol.

Logo FUMO

Martin de Haan

Adviseur externe veiligheid, FUMO

In een fijne sfeer zijn we samen door de stof gegaan die ik moet kennen voor mijn werk. De mensen van OK10 weten van wanten en kunnen dit goed overbrengen op anderen.

Logo veiligheidsregio Haaglanden

Omar Younis

Environmental safety advisor, Veiligheidsregio Haaglanden

In deze training heb ik de beginselen van externe veiligheid geleerd. Ik kwam helemaal bleu binnen en werd zeer positief verrast. Er zijn heel veel dingen duidelijk geworden en het geeft me nu al handvatten voor in de praktijk.

Veiligheidsregio Drenthe

Tim Veenman

Adviseur risicobeheersing, Veiligheidsregio Drenthe

Als je over externe veiligheid praat, zijn dat vaak abstracte begrippen. De vele casussen brachten de theorie tot leven. In de training krijg je veel kennis over je heen, maar dat kun je goed verankeren door het maken van huiswerk. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar het huiswerk was een prachtige uitkomst hiervoor.

Wat deze training jou brengt

 • Je krijgt een actueel overzicht van de ontwikkelingen in externe veiligheid;
 • Je begrijpt alle ins en outs van externe veiligheid;
 • Je weet hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen praktijk;
 • Je deelt kennis en ervaring met andere cursisten.

5-daagse met intensieve begeleiding

In vijf dagen gaan we samen aan de slag om alle ins en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat je achterover kunnen hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen, voeren de nodige discussies en aan het eind van elke dag geven we een toetsopdracht mee. Kom je er even niet uit? Dan helpt je eigen huiswerkcoach je een stap verder. Tijdens de laatste dag passen we de kennis toe in de praktijk. Aansluitend vindt de certificaatuitreiking plaats en sluiten we af met een borrel.

Programma

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Thema Basisbeginselen van (externe) veiligheid Externe veiligheidsrisico's van transportroutes en buisleidingen Externe veiligheidsrisico's van bedrijven Externe veiligheid verankeren in beleid Praktijkdag externe veiligheid
Onderwerpen Historie, scenariodenken, risiconormen, wet- en regelgeving (Omgevingswet) en stakeholderanalyse Herkennen risicovol transport, wet- en regelgeving toepassen (Bkl), basisbeginselen risicoberekeningen (QRA) Herkennen risicovolle bedrijven, wet- en regelgeving toepassen (Bal en Bkl), basisbeginselen risicoberekeningen (QRA) Invullen beleidsruimte, strategieontwikkeling externe veiligheid, implementatie in omgevingsvisie en omgevingsplan Met gastsprekers kennis toepassen in de praktijk
Toets Certificaatuitreiking en borrel
Trainer Merle de Lange Hans Baijense en Nandi van Voorst George Rutten Nandi van Voorst Merle de Lange

Vraag de brochure aan

  Ontvang binnen enkele ogenblikken de brochure in je mail.

  Naam

  E-mail

  Onze trainers met elk hun eigen expertise

  Deze training wordt door maar liefst vijf van onze krachpatsers gegeven. Elke dag een nieuw thema, dus elke dag een andere trainer die uitblinkt in de onderwerpen van die dag. Zo kun jij putten uit een enorme schatkist vol met expertise. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte krachtpatser! Je keert terug met de benodigde kennis en kunde, en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

  Al onze trainers hebben een milieu- of veiligheidskundige achtergrond:

  Merle de Lange

  Merle zorgt met haar enthousiasme voor een goede leeromgeving en daagt cursisten altijd uit om dat extra stapje te zetten.

  Merle de Lange

  Nandi van Voorst

  Kennis overdragen geeft Nandi energie. Als adviseur externe veiligheid creëert ze graag een gezellige leeromgeving.

  Nandi van Voorst

  Hans Baijense

  Hans weet als geen ander hoe je ruimtelijke plannen beoordeelt. Hij deelt zijn kennis daarover graag met jou.

  Hans Baijense

  George Rutten

  George is onze rekenkoning. Zijn nuchtere humor is altijd een welkome onderbreking tijdens een intensieve lesdag.

  George Rutten

  Data en locatie

  12 sep

  Donderdag

  09:00 - 16:30

  Trainer

  Merle de Lange

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  19 sep

  Donderdag

  09:00 - 16:30

  Trainer

  George Rutten

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  26 sep

  Donderdag

  09:00 - 16:30

  Trainer

  Hans Baijense en Nandi van Voorst

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  10 okt

  Donderdag

  09:00 - 16:30

  Trainer

  Nandi van Voorst

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  17 okt

  Donderdag

  09:00 - 16:30

  Trainer

  Merle de Lange

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  Investering

  € 3.995 per deelnemer. Inclusief lesmateriaal en arrangementskosten. Exclusief 21% BTW.

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat als je de training succesvol voltooid door de toetsen met een voldoende af te ronden.

  De Training externe veiligheid voldoet aan de Basiscursus externe veiligheid, EV-regelgeving in Ow-stelsel, PGS, EV & transport en EV & QRA kwaliteitscriteria 2.3 voor VTH krachtens de Omgevingswet.

  OK10 Netwerkmiddag

  Een paar keer per jaar organiseren we een OK10 Netwerkmiddag. Alumni van onze trainingen kunnen gratis deelnemen. Tijdens een OK10 Netwerkmiddag word je geïnformeerd en geïnspireerd op een bepaald thema. Je ontmoet je oud-klasgenoten én nieuwe professionals. Zo blijf je bij in je vakgebied en bouw je aan je netwerk.

  Inschrijving Training externe veiligheid (offerte)

  Bedankt voor je interesse in onze Training externe veiligheid.  Je ontvangt eerst een offerte. Na akkoord is jouw inschrijving officieel.

   Startdatum

   donderdag 12 september (training 1)

   Vul hieronder de gegevens van de contactpersoon binnen de organisatie in:

   Organisatie

   Naam

   E-mail

   Telefoonnummer

   Vul hieronder de gegevens van de deelnemer in:

   Naam

   E-mail

   Telefoonnummer

   Functienaam

   Factuurgegevens:

   E-mail

   Factuuradres

   Factuur referentie

   Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

   Ja, graag!

   Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

   Whatsapp icon