fbpx
Terug naar overzicht

Vragen over deze training?

Merle de Lange

Training externe veiligheid

Word jij specialist/adviseur externe veiligheid of ben je al professional en wil je bijgeschoold worden op de nieuwe Omgevingswet? In de Training externe veiligheid gaan we actief met je aan de slag om alle ins en outs van dit thema te begrijpen en toe te passen.

De complexiteit van externe veiligheid

Externe veiligheid blijft een gecompliceerd thema; complexe risicobronnen, ingewikkelde rekentools (Carola, RBM II en Safeti) en meerduidige wet- en regelgeving. Je komt verschillende uitdagingen tegen. Ook nu met de komst van de Omgevingswet. Bij de verantwoording van het groepsrisico moet je voortaan werken met aandachtsgebieden. Daarnaast doet de wet een expliciet beroep op onder andere samenwerkingsvaardigheden. Ben jij voldoende voorbereid op deze inhoudelijke en procedurele uitdagingen?

Voor professionals die zich verder willen verdiepen

Deze training is voor alle (young) professionals die een training of bijscholing willen volgen op het gebied van externe veiligheid. Voor specialisten, adviseurs en beleidsmedewerkers die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, gemeenten, provincies, adviesbureaus en Brzo bedrijven.

Logo Veiligheidsregio Hollands Midden

Vincent de Winter-Moraal

Coördinator specialist omgevingsveiligheid, officier van dienst en brandonderzoeker bij Veiligheidsregio/Brandweer Hollands Midden

De Training externe veiligheid heeft ons team omgevingsveiligheid geholpen om risicogericht te kunnen adviseren, vanuit de wettelijke basis en theoretische benadering van risico's. Deskundige docenten prikkelen je om je gezichtsveld te verbreden. Daarnaast zijn ook de ervaringen van medecursisten in de gemêleerde groep erg waardevol.

Logo FUMO

Martin de Haan

Adviseur externe veiligheid, FUMO

In een fijne sfeer zijn we samen door de stof gegaan die ik moet kennen voor mijn werk. De mensen van OK10 weten van wanten en kunnen dit goed overbrengen op anderen.

Logo veiligheidsregio Haaglanden

Omar Younis

Environmental safety advisor, Veiligheidsregio Haaglanden

In deze training heb ik de beginselen van externe veiligheid geleerd. Ik kwam helemaal bleu binnen en werd zeer positief verrast. Er zijn heel veel dingen duidelijk geworden en het geeft me nu al handvatten voor in de praktijk.

Tim Veenman

Adviseur risicobeheersing, Veiligheidsregio Drenthe

Als je over externe veiligheid praat, zijn dat vaak abstracte begrippen. De vele casussen brachten de theorie tot leven. In de training krijg je veel kennis over je heen, maar dat kun je goed verankeren door het maken van huiswerk. Nooit gedacht dat ik dat zou zeggen, maar het huiswerk was een prachtige uitkomst hiervoor.

Wat deze training jou brengt

  • Je krijgt een actueel overzicht in de ontwikkelingen van externe veiligheid
  • Je begrijpt alle ins en outs van externe veiligheid
  • Je weet hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen praktijk
  • Je deelt kennis en ervaring met andere cursisten

5-daagse met intensieve begeleiding

In vijf dagen gaan we samen aan de slag om alle ins en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat je achterover kunnen hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen, voeren de nodige discussies en aan het eind van elke dag geven we een huiswerkopdracht mee. Tijdens de laatste dag passen we de kennis toe in de praktijk. Ter afronding van de training lever je een portfolio in.

Programma

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Thema De basisbeginselen van (externe) veiligheid De externe veiligheidsrisico's van bedrijven De externe veiligheidsrisico's van transportroutes en buisleidingen Visiei op externe veiligheid en de Omgevingswet Praktijkdag externe veiligheid
Onderdelen Historie, scenariodenken, risiconormen (PR, GR en AG) en stakeholderanalyse Handleiding risicoberekeningen, wet- en regelgeving (Bevi), beoordelen QRA's (Safeti) Wet- en regelgeving (Bevt en Bevb), beoordelen QRA's (Carola en RBMII), Ruimtelijke plannen Omgevingsveiligheid onder de Omgevingswet, borging externe veiligheid in de omgevingsvisie en doorwerking in het omgevingsplan Met gastsprekers kennis toepassen in de praktijk
Huiswerk Oplevering portfolio
Docent Dirk Jan de Boer Tom Reijers Tom Reijers Merle de Lange Dirk Jan de Boer

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Deze training wordt door maar liefst drie van onze krachpatsers gegeven. Elke dag een nieuw thema, dus elke dag een andere trainer die uitblinkt in de onderwerpen van die dag. Zo kun jij putten uit een enorme schatkist vol met expertise. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte krachtpatser! Je keert terug met de benodigde kennis en kunde, en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

Al onze trainers hebben een milieu- of veiligheidskundige achtergrond:

Dirk Jan de Boer

Dirk Jan houdt zich veel bezig met strategische beleidsontwikkeling. Als trainer zet hij zijn humor in om jou een mooie dag te bezorgen.

Dirk Jan de Boer

Tom Reijers

Tom legt de verbinding tussen bestuurlijke processen en technische aspecten. Hij prikkelt jou om kritisch te reflecteren op de lesstof.

Tom Reijers

Merle de Lange

Merle zorgt met haar enthousiasme voor een goede leeromgeving en daagt jou altijd uit om dat extra stapje te zetten.

Merle de Lange

Data en locatie

11 mei

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Dirk Jan de Boer

Locatie

Karel V, Utrecht

25 mei

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Tom Reijers

Locatie

Karel V, Utrecht

1 jun

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Tom Reijers

Locatie

Karel V, Utrecht

8 jun

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Merle de Lange

Locatie

Karel V, Utrecht

22 jun

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Dirk Jan de Boer

Locatie

Karel V, Utrecht

2 nov

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Dirk Jan de Boer

Locatie

Karel V, Utrecht

9 nov

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Tom Reijers

Locatie

Karel V, Utrecht

16 nov

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Tom Reijers

Locatie

Karel V, Utrecht

23 nov

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Merle de Lange

Locatie

Karel V, Utrecht

7 dec

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Dirk Jan de Boer

Locatie

Karel V, Utrecht

Investering

€ 3.995 per deelnemer. Inclusief lesmateriaal en arrangementskosten. Exclusief 21% BTW.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van deelname. De training voldoet aan de eisen van de basisopleiding Externe Veiligheid van de Kwaliteitscriteria VTH 2.0.

OK10 Netwerkmiddag

Een paar keer per jaar organiseren we een OK10 Netwerkmiddag. Alumni van onze trainingen kunnen gratis deelnemen. Tijdens een OK10 Netwerkmiddag word je geïnformeerd en geïnspireerd op een bepaald thema. Je ontmoet je oud-klasgenoten én nieuwe professionals. Zo blijf je bij in je vakgebied en bouw je aan je netwerk.

Whatsapp icon