fbpx
Offerte aanvragen

Toets omgevingsplan

Heb je plannen voor de vestiging of uitbreiding van je bedrijf of ga je verhuizen naar een andere locatie? Wil je een bedrijf in Nederland vestigen en heb je al een geschikte locatie op het oog? Dan moet je rekening houden met de regels van het omgevingsplan. Of jouw bedrijfsactiviteiten passen binnen het omgevingsplan, is het eerste wat je uitzoekt.

Hoe voer je een toets op het omgevingsplan uit?

Omgevingsplannen zijn te vinden op het omgevingsloket. In een omgevingsplan staan de kaders aangegeven voor de bedrijfsactiviteiten in een bepaald gebied. In de omgevingsplanregels vind je bijvoorbeeld de maximale bouwhoogte of de toegestane milieubelastende activiteiten. Ook kan je er bijvoorbeeld vinden of er een geluidszonering geldt of dat er specifieke regels gelden voor bedrijven met gevaarlijke stoffen.

Door de bomen het bos weer zien

Uitzoeken of jouw gewenste activiteiten passen binnen het omgevingsplan, checken welk regels op jouw bedrijf van toepassing zijn en deze juist interpreteren kan best een uitdaging zijn. Wij kunnen je helpen door de bomen het bos weer te zien. Dat doen we door de relevante regels in kaart te brengen en te duiden wat dat voor jouw situatie betekent. Je krijgt daarmee een antwoord op de vraag of jouw bedrijfsactiviteiten passen binnen het omgevingsplan.

Passen jouw bedrijfsactiviteiten binnen het omgevingsplan dan kun je starten of doorgaan met het uitvoeren van je activiteiten. Blijkt uit de toets op het omgevingsplan dat dit niet het geval is? Dan is er wellicht een mogelijkheid om af te wijken van het omgevingsplan. Soms zijn er regels in het omgevingsplan opgenomen waarin staat op welke onderdelen afgeweken mag worden en onder welke voorwaarden. Hierop is een uitgebreide procedure van toepassing. Met onze kennis en ervaring kunnen wij je ook hierbij helpen.

"Ik help je graag!"

Offerte Bestemmingsplantoets

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon