fbpx

De aanleiding
Afvalenergiecentrale ARN B.V. in Weurt is een energieprocuderend bedrijf dat afvalstoffen opwerkt tot brandstof. De brandstof wordt verbrand en daarmee levert ARN energie en warmte. De ruim 100 vaste medewerkers van ARN zijn allemaal opgeleid tot BHV-er. Het bedrijf hanteert namelijk de filosofie dat alle medewerkers elkaar moeten kunnen helpen. Ieder jaar worden er oefeningen georganiseerd waaraan alle BHV-ers deelnemen.

De vraag
De ARN zocht een partij die op een plezierige en professionele wijze de BHV-organisatie jaarlijks op een praktijkgerichte wijze traint.

Onze oplossing
Een competentiematrix voor de BHV-organisatie en praktijkgerichte oefeningen op locatie. De competentiematrix beschrijft per ongevalsscenario over welke competenties de BHV-ers moeten bezitten. De competentiematrix is de basis voor het structureren van de oefen- en trainingsinspanningen van de ARN. De competentiematrix is een aanvullend instrument op de NEN 8112:2017 nl Bedrijfsnoodorganisatie en bedrijfshulpverlening.

In de praktijkgerichte oefeningen staan de vooraf afgesproken competenties van de BHV-ers centraal. De oefening wordt gehouden op het terrein van de ARN in één van de gebouwen of installaties. De oefening wordt opgebouwd vanuit de competenties. in de oefeningen dagen we deelnemers uit om de gewenste hulpverleningsinzet te doen.

Onze rol
Samen met de veiligheidskundige van ARN hebben we o.a. op basis van bedrijfsnoodplan nagedacht over de verwachtingen die de ARN heeft van haar BHV-ers. Ook hebben we in overleg met de veiligheidskundige een opzet gemaakt voor de oefeningen op basis van de geselecteerde competenties. Bij de uitvoering van de oefeningen zorgen we voor een veilige leeromgeving, veel mogelijkheden voor herhaling en vooral voor plezier.

Persoonlijk advies?

Dirk Jan de Boer
ARN Bart

Bart Wattenberg

Oostkracht10 heeft mij als veiligheidskundige ondersteund met de BHV training - op maat - te structureren en te verbeteren. Daarnaast weten ze goede aansluiting te vinden met onze BHV-ers. En met veel enthousiasme een actieve en vooral leerzame BHV training neer te zetten.

Whatsapp icon