Terug naar overzicht

Vragen over deze training?

Training PGS 15

Slaat jouw bedrijf verpakte gevaarlijke stoffen op? Dan moet je waarschijnlijk voldoen aan de PGS 15 richtlijn. Wat deze richtlijn inhoudt en hoe je het toepast in jouw bedrijf leer je in deze 2-daagse training.

Opslag van gevaarlijke stoffen

De PGS 15 is een richtlijn voor de opslag voor verpakte gevaarlijke stoffen. De maatregelen zorgen ervoor dat de milieu-, arbo- en veiligheidsrisico’s van de opslag te voorkomen, te bestrijden en te beheersen zijn.

Of jouw organisatie moet voldoen aan deze richtlijn is afhankelijk van een aantal factoren. De richtlijn is al van toepassing bij de opslag van een kleine hoeveelheid gasflessen tot en met opslagen met meer dan 10 ton aan opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. In de wetgeving of in je omgevingsvergunning kun je terugvinden aan welke voorschriften van de richtlijn je moet voldoen.

Voor wie

Deze training is er voor diegenen die moeten weten welke regels gelden en waarom. Voor QHSE-managers en adviseurs werkzaam bij risicovolle bedrijven en adviseurs / toezichthouders van veiligheidsregio’s en omgevingsdiensten.

Wat deze training jou brengt

  • Je weet alles over de PGS 15 richtlijn
  • Je weet de juiste maatregelen te nemen voor het opslaan van verpakte gevaarlijke stoffen
  • Je weet hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen praktijk
  • Je deelt kennis en ervaring met andere cursisten

2-daagse met intensieve begeleiding

In twee dagen gaan we samen aan de slag om alle ins en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat je achterover kunt hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen en voeren de nodige discussies. Je krijgt na de eerste dag ook een huiswerkopdracht mee. Ter afronding van de training lever je deze huiswerkopdracht in.

Programma

Dag 1 Dag 2
Thema Inleiding PGS 15 Verdieping PGS 15
Onderdelen Inleiding in de systematiek van de PGS 15, classificatie van gevaarlijke stoffen, basisvoorschriften en voorbeeld toepassingen. Veiligheidseisen en praktische tips voor opslagen > 10 ton, opslag van containers en gasflessen.
Huiswerk
Docent George Rutten Cornelis van Loon

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Deze training wordt door maar liefst twee van onze krachpatsers gegeven. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte krachtpatser! Je keert terug met de benodigde kennis en kunde, en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

Met Cornelis krijg je les van een rasechte chemicus en toxicoloog. Hij legt haarfijn de gevaaraspecten van een gevaarlijke stof uit.

Cornelis van Loon

George Rutten

George is dagelijks bezig met industriële risico's. Hij heeft ruime ervaring met vergunningstrajecten en de veiligheidsstudies.

George Rutten

Data en locatie

9 jun

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Cornelis van Loon

Locatie

Karel v, Utrecht

16 jun

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

George Rutten

Locatie

Karel v, Utrecht

Investering

€ 1.595 per deelnemer. Inclusief lesmateriaal en arrangementskosten. Exclusief 21% BTW.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat van deelname.

Whatsapp icon