fbpx
Offerte aanvragen

Advies effectieve en betaalbare veiligheidsmaatregelen

Help, welke veiligheidsmaatregelen zijn nuttig?

Je herkent de vraag ‘mag deze ontwikkeling vanuit het oogpunt van externe veiligheid?’ vast wel. Een vraag die we helaas zelden met ja of nee kunnen beantwoorden. Dit komt door de beleidsvrijheid van het ‘groepsrisico’. Het afwegen van veiligheidsmaatregelen staat daarin centraal. Onder de Omgevingswet moet je hierin ook bouwkundige maatregelen meenemen. Maar welke maatregelen zijn dan effectief voor je plan? Hoe verhouden de maatregelen zich tot de uitvoer- en betaalbaarheid van de ontwikkeling? Met onze praktische omgevingsveiligheidsstrategie helpen we je (zie ook afbeelding). Gezamenlijk komen we zo tot een afgewogen besluit over de te nemen veiligheidsoptimalisaties.

Vanuit de inhoud samen aan de slag

We vinden dat de zoektocht naar veiligheidsoptimalisaties vraagt om een aanpak met aandacht voor zowel de inhoud als voor het proces. In een viertal stappen helpen wij je om op een praktische en zorgvuldige wijze veiligheidsmaatregelen af te wegen. Om een goed gesprek met betrokkenen te kunnen voeren, starten we met het bepalen van de belangrijke gevaren van de risicobronnen in de omgeving van het plan. Vervolgens inventariseren wij op basis van onze omgevingsveiligheidsstrategie mogelijke maatregelen die veiligheidswinst kunnen opleveren. Op basis van deze informatie ontwerpen we het plan verder, samen met de stakeholders. Uiteraard nemen we hierin ook de haal- en de betaalbaarheid van de veiligheidsoptimalisaties mee.

De kracht van aanpakken

Wil je als projectontwikkelaar of planoloog bij een plan niet verrast worden met ingrijpende externe veiligheidsmaatregelen? Met onze praktische aanpak helpen we je te komen tot een set van effectieve en betaalbare veiligheidsmaatregelen.

Ben je na het lezen hiervan ook enthousiast geworden? Neem dan contact met ons op.

omgevingsveiligheidsstrategie

"Heb je vragen?"

Nandi van Voorst

Nandi van Voorst

Offerte Advies effectieve en betaalbare veiligheidsmaatregelen

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon