fbpx
Offerte aanvragen

Audit Vergunning en compliance

Dekt je huidige vergunning alle activiteiten nog wel?

Veel bedrijven moeten voor de activiteiten die ze uitvoeren een omgevingsvergunning milieu hebben. In deze vergunning worden voorschriften opgenomen waaraan de drijver van de inrichting invulling moet geven. Deze voorschriften kunnen gaan over diverse milieuthema’s, maar kunnen ook gaan over (omgevings-)veiligheid. Oostkracht10 helpt je met een audit vergunning en compliance.

Wij begrijpen dat de dagelijkse uitdagingen in jouw bedrijf het moeilijk maken om even een stap terug te doen. Toch is dit nodig om te kunnen bepalen of nog voldoet aan de voorschriften uit de vergunning. We zien regelmatig vergunningen waarbij wijzigingen worden aangevraagd, bijvoorbeeld bij uitbreiding van het bedrijf. Hier volgen vaak ook weer nieuwe/ andere voorschriften op. Heb jij nog het overzicht?

Inzicht door een uitvoerige audit met handelingsperspectief

Oostkracht10 helpt je ‘in control’ te blijven en nare, vaak tijdrovende, verassingen te voorkomen. Terwijl jij je focust op de dagelijkse werkzaamheden, helpen wij door met kritische blik de vergunning tegen het licht te houden. Met onze audit en heldere rapportage krijg je inzicht in hoeverre de organisatie compliant is met de voorschriften in de vergunning(en) en kan je hier vervolgens op anticiperen, acteren en vooruitplannen.

Door onze ruime ervaring met het begeleiden van vergunningentrajecten bij diverse bedrijven, van BRZO-bedrijven tot en met MKB-bedrijven, weten we waar de uitdagingen zitten. Onze expertise op diverse milieu- en veiligheidsthema’s stelt ons in staat om de audit integraal uit te voeren.

Lijkt de vergunning niet (meer) passend of zijn er afwijkingen? Oostkracht10 denkt graag in oplossingen. Inzicht is fijn, maar nog belangrijker is om bevindingen daadkrachtig toe te passen. Daarom denken we tijdens de audit, naast het signaleringen van tekortkomingen, ook direct mee over mogelijke oplossingen. Dit natuurlijk met oog voor de specifieke situatie en de uitdagingen waar jullie voor staan. Wij vragen desgewenst een (revisie)vergunning aan. Wel zo makkelijk.

Voor bedrijven die twijfels hebben over hun vergunningssituatie

Wij weten al te goed hoe breed en omvattend het takenpakket van de HSE-manager, plantmanager of bedrijfseigenaar kan zijn. Het bijhouden van je vergunning is er een van de velen. Voorkom tijdens een controle door bevoegd gezag verrast te worden met negatieve bevindingen.

Wij ontzorgen we je met het uitvoeren van een audit vergunning en compliance. Zo weet je of je compliant bent met de voorschriften uit de vergunning en weet je of de vergunning nog passend is voor de activiteiten of dat de ondernemersdrang, de eventuele veranderingen en uitbreidingen vooruitgesneld zijn op de vergunde situatie.

Grip op compliance

We denken ook graag mee over de toekomst, zodat het voor jou steeds makkelijker wordt om compliant te zijn met alle HSE wet- en regelgeving. De compliance tool van Pharius helpt jou grip te houden op je compliance. Laat dat inspectiebezoek maar komen! Nieuwsgierig of dat iets is voor jouw organisatie? Je leest hier meer over Pharius.

Vragen over deze audit?

Roy
Whatsapp icon