fbpx
Offerte aanvragen

Bedrijfsbrandweerrapport

Als Seveso-inrichting moet je beschikken over een bedrijfsbrandweerrapport. Uit dit onderzoek blijkt of jouw organisatie een bedrijfsbrandweer moet hebben. Bij Oostkracht10 krijg je niet alleen een inhoudelijk en leesbaar bedrijfsbrandweerrapport, wij staan je ook bij in het proces. Denk aan de gesprekken met overheden en eventuele consequenties voor je bedrijf. Wij helpen je graag.

Is een bedrijfsbrandweerrapport nodig?

De bevoegdheid voor een aanwijzing van een bedrijfsbrandweer ligt bij de Veiligheidsregio. Dit staat in artikel 31 van de Wet veiligheidsregio’s. De Veiligheidsregio gaat over tot aanwijzing indien het bedrijf een ‘bijzonder gevaar’ oplevert voor de openbare veiligheid. Of dit het geval is wordt onderzocht in een bedrijfsbrandweerrapport.

De Werkwijzer Bedrijfsbrandweren 2019 vormt de basis voor het opstellen van een bedrijfsbrandweerrapport. De effecten van mogelijke incidentscenario’s zoals een brand, explosie of toxische wolk worden in het bedrijfsbrandweerrapport inzichtelijk gemaakt. Wanneer deze effecten tot buiten de poort van het bedrijf reiken, kan de veiligheidsregio het bedrijf verplichten tot het hebben van een eigen een bedrijfsbrandweer.

OK10 aanpak

Brandblussen

Onze aanpak richt zich zowel op de inhoud als het proces. Na een startoverleg verzamelen wij de benodigde bedrijfsgegevens voor het bedrijfsbrandweerrapport. Op basis daarvan beoordelen we of er zich ‘geloofwaardige’ incidentscenario’s kunnen voordoen binnen uw bedrijf. Zo ja, dan bepalen we welke van deze incidentenscenario’s de maatgevende scenario’s zijn. De maatgevende scenario’s bepalen namelijk óf je bedrijf een bedrijfsbrandweer moet hebben en van welke omvang. Denk hierbij aan een lekkage van een zeer toxische vloeistof of een grote brand in een opslagvoorziening.

Wanneer blijkt dat je mogelijk een bedrijfsbrandweer nodig hebt, kan dat soms wel even schrikken zijn. Maak je geen zorgen,  wij bekijken of er mogelijkheden zijn voor andere, efficiëntere en effectievere oplossingen. Verder leggen wij uit wat de consequenties zijn. In het proces is afstemming met de Veiligheidsregio erg belangrijk. Wij helpen je dan ook bij deze overleggen. Kortom, je krijg van ons een krachtig bedrijfsbrandweerrapport en goede begeleiding bij de gesprekken met overheden.

We helpen je graag

We helpen je graag bij het opstellen van een bedrijfsbrandweerrapport. Wil je meer weten over onze werkwijze of een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel, mail of vraag via de onderstaande knop een offerte aan. Tot snel!

Ik help je graag!

Hans Baijense

Offerte Bedrijfsbrandweerrapport

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon