fbpx
Vrijblijvende offerte

Bedrijfsbrandweerrapport

Als BRZO bedrijf moet je beschikken over een bedrijfsbrandweerrapport. Uit dit onderzoek blijkt of jouw organisatie een bedrijfsbrandweer moet hebben. Bij Oostkracht10 krijg je niet alleen een inhoudelijk en leesbaar bedrijfsbrandweerrapport, wij staan je ook bij in het proces. Denk aan de gesprekken met overheden en eventuele consequenties voor je bedrijf. Wij helpen je graag.

Is een bedrijfsbrandweerrapport nodig?

De bevoegdheid voor een aanwijzing van een bedrijfsbrandweer ligt bij de Veiligheidsregio. Dit staat in artikel 31 van de Wet veiligheidsregio’s. De Werkwijzer bedrijfsbrandweren 2019 vormt de basis voor het opstellen van een bedrijfsbrandweerrapport. De effecten een incidentscenario’s zoals een brand, explosie of toxische wolk bepalen of een bedrijfsbrandweerrapport nodig is. Wanneer deze buiten de poort van het bedrijf reiken, kan de veiligheidsregio het bedrijf verplichten tot een bedrijfsbrandweer.

OK10 aanpak

Brandblussen

Onze aanpak richt zich op de inhoud en het proces. Na een startoverleg gaan wij de benodigde bedrijfsgegevens voor het bedrijfsbrandweerrapport verzamelen. Op basis daarvan en het document bedrijfsbrandweren 2019 beoordelen we al eerst welke incidentscenario’s de ‘maatgevende scenario’s’ zijn. De maatgevende scenario’s bepalen namelijk of je bedrijf een bedrijfsbrandweer moet hebben. Bijvoorbeeld een lekkage van een zeer toxische vloeistof of brand in een opslagvoorziening. Wanneer blijkt dat je mogelijk een bedrijfsbrandweer nodig hebt, kan dat soms wel even schrikken zijn. Maak je geen zorgen,  wij bekijken of er mogelijkheden zijn voor andere oplossingen. Verder leggen wij uit wat de consequenties zijn. In het proces is afstemming met de veiligheidsregio erg belangrijk. Wij helpen je dan ook bij deze overleggen. Kortom, je krijg van ons een krachtig bedrijfsbrandweerrapport en begeleiden de overheidsgesprekken.

We helpen je graag

We helpen je graag bij het opstellen van een bedrijfsbrandweerrapport. Wil je meer weten over onze werkwijze of een vrijblijvende offerte ontvangen? Bel, mail of vraag via de onderstaande knop een offerte aan. Tot snel!

Ik help je graag

Hans
Whatsapp icon