fbpx
Offerte aanvragen

Crisisplan en bedrijfsnoodplan

Geen enkele organisatie is vrij van incidenten, en op een dag kan dit zo maar eens leiden tot onzekerheden over het voortbestaan van úw organisatie. De veiligheid en gezondheid van uw werknemers, de financiële situatie en het imago worden ernstig bedreigd. Op dat moment is adequaat handelen nodig om erger te voorkomen. Zonder crisisplan of bedrijfsnoodplan is hier geen beginnen aan. Een crisis kan in korte leiden tot grote schade, met een naschok van enkele jaren. Een geringe beslissingstijd en hoge mate van onzekerheid zullen kenmerkend zijn, en dus is voorbereiding cruciaal.

Voorkom nare verassingen met een crisisplan

Om ervoor te zorgen dat het crisismanagementteam adequaat kan reageren, stellen we het crisismanagementplan op aan de hand van een cyclus met verschillende fasen: beeldvorming, oordeelvorming, besluitvorming, acties uitzetten (directe acties, opschalingsacties, afschalingsacties), communicatie en evaluatie. Het team krijgt op die manier een goed beeld van de crisis en kan aan de hand van de gegeven handelingsperspectieven hier goed op reageren. Een crisismanagementplan moet natuurlijk goed aansluiten bij de organisatie, anders zal de uitvoering ervan mislukken. Daarom hebben we altijd een innige samenwerking met onze klanten. Op die manier leren we een organisatie echt kennen, hebben we helder welke scenario’s zich kunnen voordoen en bedenken we een plan dat realistisch is.

Een crisis zal zich bij ons toch niet voordoen?

Wij hebben inmiddels veel ervaring op het gebied van crisismanagement binnen bedrijven en instellingen. Wij verzorgen onder andere crisismanagementtrainingen bij kinderdagverblijven en crisismanagementplannen voor zorginstellingen. Hoe is het crisismanagement binnen uw organisatie geregeld? Is alles up-to-date of zijn de plannen zwaar verouderd en kunnen de medewerkers wel wat training in crisismanagement gebruiken? Geen enkele organisatie is immers incidentvrij en hoe cliché ook, voorkomen is beter dan genezen. Neem gerust contact met ons op zodat we samen de opties kunnen verkennen.

Vragen deze training?

Dirk-Jan de Boer
Whatsapp icon