fbpx
Offerte aanvragen

Audit PGS 15 opslag gevaarlijke stoffen

Voldoet jouw bedrijf aan de wet- en regelgeving?

Wanneer je verpakte gevaarlijke stoffen (tijdelijk) opslaat binnen je bedrijf, moet je zorgen voor doeltreffende maatregelen. Deze moeten bovendien technisch en economisch haalbaar zijn, om nadelige gevolgen voor het milieu en de veiligheid te voorkomen. Ook in het kader van de omgevingsvergunningverlening wordt verwacht dat je voldoet aan de Best Beschikbare Technieken (BBT) op het gebied van de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Voor de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen is de PGS 15 aangewezen als BBT. Maar wat betekent de PGS 15 nu voor jouw (bestaande) opslagvoorzieningen? Voldoet jouw opslag wel aan de BBT? Hoe moet je rekening houden met de PGS 15 bij het aanvragen van een Omgevingsvergunning milieu? Dit zijn vragen die wij voor jou kunnen beantwoorden.

Inzicht dankzij onze audit, inclusief handelingsperspectief

De eerste stap naar het antwoord is inzicht. Zoals in de wijze waarop de opslag van verpakkingen met gevaarlijke stoffen is ingericht (of ingericht gaat worden). Daarnaast op welke wijze dit is ingebed in de bedrijfsvoering. Vervolgens toetsen we de situatie aan de BBT, dus de PGS 15. Door onze manier van auditeren wordt snel inzichtelijk op welke fronten wordt voldaan, of waar een ‘gap’ aanwezig is. Met een overzichtelijke auditrapportage in heldere en begrijpelijke taal delen we wat de bevindingen zijn.

Door onze expertise en ruime ervaring met diverse vormen van opslag, van groot tot klein, weten we waar de knelpunten vaak zitten en kunnen we deze ook goed duiden. Oostkracht10 denkt graag in oplossingen. Inzicht is fijn, maar nog belangrijker is om bevindingen daadkrachtig toe te passen. Daarom denken we tijdens de audit, naast het signaleringen van tekortkomingen, ook direct mee over mogelijke oplossingen. Dit natuurlijk met oog voor de specifieke situatie en de uitdagingen waar jullie voor staan.

Voor bedrijven die twijfels hebben over PGS 15 compliance

De PGS 15 audit voeren wij uit voor diverse bedrijven die te maken hebben, of te maken krijgen, met de opslag van verpakte gevaarlijke stoffen. Dit zijn bijvoorbeeld Seveso-inrichtingen met grootschalige opslag, maar ook logistieke dienstverleners die verpakte gevaarlijke stoffen opslaan en transporteren. Ook tijdelijke opslag valt hier onder (bijvoorbeeld een expeditie of een crossdock). Uit ervaringen weten we dat kleinere opslagen ook tot de nodige uitdagingen kunnen leiden. Wij ondersteunen daarom ook MKB-bedrijven op het gebied van PGS 15 compliance.

Wat kan Oostkracht10 voor mij doen?

Wij weten maar al te goed hoe breed en omvattend het takenpakket van de HSE-manager kan zijn, daarom ontzorgen we je graag met het uitvoeren van een PGS 15 audit zodat je weet wat je te wachten staat.

"Heb je vragen over PGS 15?"

Cornelis van Loon

Offerte Audit PGS 15 opslag gevaarlijke stoffen

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon