fbpx
29 juli 2021

Na het volgen van één van onze Webinars waagde Bas Gorter van FrieslandCampina een belletje met Oostkracht10. FrieslandCampina kennen we met name van de melk- en zuivelproducten voor consumenten. Denk aan melk, yoghurt, kaas en kindervoeding. Zij leveren ook producten voor de professionele markt. Bas vroeg hem te helpen met het voorbereiden van zijn bedrijf op de Omgevingswet.

FrieslandCampina heeft in Nederland meerdere fabrieken. Elk met een eigen omgevingsvergunning, milieu- en veiligheidskenmerken en organisatieprocessen.  Maar welke invloed heeft de Omgevingswet hierop en hoe ga je je als bedrijf op deze wet voorbereiden? Vragen die Bas als HSE manager graag binnen zijn bedrijf bespreekbaar wil maken.

Een bedrijf dat staat voor een duurzame toekomst

De proactieve houding van Bas leidde gelijk tot een match met OK10. Wij houden ook van aanpakken! Een offertegesprek en het inplannen van een workshop volgden dan ook snel. Tijdens de interactieve workshop hebben we aan de hand van de theorie en diverse voorbeelden de veranderingen voor FrieslandCampina in beeld gebracht. Zowel de harde als zachte elementen van de Omgevingswet kwamen aan bod. Denk hierbij aan vergunningen, procedures, participatie en een integrale benadering. Dit was een mooie eerste stap in het bewustwordingsproces.

Aangezien Bas van aanpakken houdt, wilde hij graag aan de workshop een follow-up geven. Een mooi moment om hem te vragen hoe hij onze dienstverlening ervaart.

Waarom heb je voor Oostkracht10 gekozen?

“Jullie frisse blik en enthousiasme tijdens de Webinars sprak mij erg aan. Daarnaast is OK10 één van de weinige adviesbureaus die zich zowel vanuit de inhoud als het proces profileert op het gebied van de Omgevingswet”, aldus Bas.

Wat kenmerkt onze aanpak?

Bas vertelt: “OK10 maakt het verschil door altijd te gaan voor goede kwaliteit en nauwe samenwerking. Op een leuke manier is OK10 in staat hun kennis en ervaring in te zetten. Daarnaast zijn jullie van de korte lijntjes. Zo kun je makkelijk schakelen en snelheid houden in het proces.”

Hoe heb je onze samenwerking ervaren?

Bas werkt graag met OK10 samen: “Jullie hebben een frisse en snelle manier van werken en het doel van de workshop is bereikt.” Op de vraag of FrieslandCampina OK10 zou aanbevelen aan anderen, antwoordt Bas meteen bevestigend. In het gesprek ging hij dan ook gelijk over op de vervolgstappen die FrieslandCampina met ons wil inzetten.

Meer informatie?

Stef van der Zee
Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon