fbpx
12 juli 2023

Energie besparen. Door de hoge energieprijzen zijn we daar erg handig in geworden. Voor organisaties is het vanuit het Activtiteitenbesluit verplicht om iedere 4 jaar te rapporteren over energiebesparing. 1 juli 2023 is een nieuwe ronde voor de ‘Informatieplicht energiebesparing’ gestart. In deze ronde zijn een aantal zaken gewijzigd en is de onderzoeksplicht toegevoegd.

Energiebesparingsplicht

Locaties die meer dan 25.000 m³ gas of 50.000 kWh per jaar gebruiken, hebben de verplichting om te melden welke energiebesparende maatregelen wel of niet zijn genomen. Ten opzichte van de vorige ronde zijn er wat kleine wijzigingen.

Onderzoeksplicht

Locaties die meer dan 170.000 m³ gas of 10 miljoen kWh gebruiken, hebben een onderzoeksplicht. Zij moeten onderzoeken welke mogelijkheden er zijn om energie en gas te besparen. Ook hiervoor is een online tool ontwikkeld.

Hulp nodig? Wij helpen je graag!

Beide meldingen kunnen vanaf 1 juli gedaan worden via eLoket van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). De meldingen moeten uiterlijk 1 december 2023 ingediend zijn.

Wij helpen je graag om tijdig deze meldingen te doen, zodat je compliant bent en blijft! Bel of mail gerust naar Gerjan de Ruiter: 085 – 070 47 32 of gerjan@oostkracht10.nl.

"Kan ik je helpen?"

Gerjan de Ruiter
Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon