fbpx
21 oktober 2021

Wij onderzoeken voor Dura Vermeer wat de mogelijkheden zijn op het gebied van externe veiligheid binnen hun projecten. Dura Vermeer staat al 165 jaar synoniem voor de realisatie van bouw- en infrastructurele projecten, onderhoud en renovatie. Een rijke historie, waar Oostkracht10 nu onderdeel van mag uitmaken. We vroegen Mirre Kokkeler (conceptontwikkelaar/tendermanager) en Geert Ruiterkamp (ontwikkelmanager) van Dura Vermeer hoe ze de samenwerking tot nu toe hebben ervaren.

Dura Vermeer timmert hard aan de weg

In 1855 opende Dura de eerste timmerwinkel in Rotterdam. Wegenbedrijf Vermeer opende haar deuren in 1961 te Cruquius. Een kleine veertig jaar later fuseerden de twee bedrijven tot Dura Vermeer. Inmiddels behoort het tot de meest innovatieve en duurzame bouwbedrijven van Nederland. Op dit moment staat de realisatie van een binnenstedelijke woonbuurt op het Nettenfabriek terrein in Apeldoorn op de agenda. Dit terrein ligt naast het spoor. In het planontwerp moet daarom aandacht zijn voor externe veiligheidsrisico’s. Dura Vermeer keek een station verder en kwam bij ons in Deventer terecht voor advies.

Waarom hebben jullie voor OK10 gekozen?

‘’Ik kende Merle al toen ze nog werkte voor een ander ingenieursbureau. Op het moment dat ze voor OK10 ging werken, ben ik haar als het ware gevolgd. Ze heeft veel ervaring  en verstaat haar vak. Daarnaast komt OK10 goed uit de verf bij het zoeken op internet. In het begin was er nog wat twijfel, omdat we nog nooit van jullie gehoord hadden. De neiging is dan toch om voor een groter bedrijf te kiezen met meer bekendheid. Het voordeel van een klein bedrijf is echter dat het snel kan schakelen. Daarnaast moet de kracht echt komen van de individuele adviseurs zelf. De keuze voor OK10 is dan toch snel gemaakt’’, aldus Geert.

Wat heeft onze samenwerking jullie gebracht?

‘’Wij vinden externe veiligheid lastige materie. Het is fijn dat OK10 dit van ons kan overnemen. Jullie hebben de expertise in huis om hierover te adviseren. Merle is daarbij in staat om het gesprek te voeren over externe veiligheid met mensen die daar in de eerste instantie niets van afweten. Ze weet de materie te ontrafelen en begrijpelijk uit te leggen. Daarnaast is OK10 óók goed in het voeren van gesprekken met experts van overheidsinstanties’’, aldus Geert.

Hoe hebben jullie onze samenwerking ervaren?

‘’Ik zou Oostkracht10 aanbevelen bij mijn collega’s. Het is fijn om jullie erbij te hebben als onafhankelijk specialist. Ok10 weet op het juiste moment sturing te geven. De werkvormen die jullie aanbieden zijn ook vernieuwend. Het ontwerpatelier van onlangs bood de mogelijkheid om te schuiven met objecten in ons ontwerp. Een gesprek voeren over externe veiligheid wordt daarmee makkelijker. Het geeft meteen inzicht in de gevolgen wanneer we iets aanpassen in het ontwerp’’, aldus Mirre.

Persoonlijk advies?

Hans Baijense
Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon