fbpx
16 september 2021

Enexis Netbeheer brengt energie waar mensen licht en warmte nodig hebben. Maar in februari van dit jaar kwamen ze bij óns langs. We onderzochten of het veiligheids- & gezondheidsplan (V&G-plan) naar behoren wordt gebruikt in de organisatie. Het einde van deze opdracht is in zicht. Hoog tijd om samen met Femke Haest terug te blikken. De manager Engineering en Aanleg deelt hoe zij onze samenwerking heeft ervaren.

Werkzaamheden van Enexis

Enexis is één van de 7 regionale netbeheerders in Nederland. Zij zijn verantwoordelijk voor het aanleggen en onderhouden van het energienet in Nederland. Daar horen allerlei grondwerkzaamheden bij die niet zomaar uitgevoerd kunnen worden. We beoordelen de risico’s die mogelijk ontstaan bij deze werkzaamheden. Vervolgens proberen we die te beperken in het ontwerp en door aanvullende maatregelen te nemen.

Veiligheids- & gezondheidsplan

De engineers van Enexis stellen een V&G-plan op. Zo’n plan is verplicht vanuit de Arbowet en wordt gebruikt door aannemers op de bouwplaats. Enexis merkt op dat het opstellen en gebruik van een V&G-plan niet altijd vanzelfsprekend is. Oostkracht10 heeft onderzocht welke problemen er spelen en wat de onderliggende verklaringen zijn. Daartoe hebben we gesproken met engineers en uitvoerders. Bovendien hebben we een bedrijfsbrede enquête uitgezet. Vervolgens konden we een onderzoeksrapport opleveren met, volgens Femke Haest, herkenbare uitkomsten en concrete aanbevelingen.

Waarom heb je voor Oostkracht10 gekozen?

We vinden het belangrijk om iedere samenwerking te evalueren met onze klanten. We belden Femke op en vroegen haar eerst hoe ze eigenlijk bij ons is terechtgekomen.

Ook Femke bleek onze collega Stef nog van vroeger te kennen. Maar dat is niet de enige reden om voor OK10 te kiezen. ‘Jullie zijn een relatief klein bedrijf, dat staat gelijk aan persoonlijk contact en snelle lijntjes. Bij grotere bedrijven loopt het vaak stroever, dat heeft niet mijn voorkeur’, vertelt Femke.

Wat kenmerkt onze aanpak?

We vroegen Femke wat ze zo prettig vindt aan onze aanpak. Daarop antwoordt ze: ‘Jullie zijn een jong en fris bedrijf, met de benodigde professionaliteit. Oostkracht10 heeft veel expertise in huis en levert kwaliteit. Jullie zijn ook goed in het overzicht bewaren en dat sijpelt door in de manier waarop jullie communiceren. Het contact verloopt altijd heel goed.’

Hoe heb je onze samenwerking ervaren?

‘We bespreken alles in openheid, dat is wel écht het voordeel van persoonlijk contact’, aldus Femke.

Aan de slag?

Roy
Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon