fbpx

De aanleiding

De Omgevingsdienst IJsselland ondersteunt diverse gemeenten met milieuthema’s zoals het thema ‘externe veiligheid’. Om te voldoen aan de VTH kwaliteitscriteria en vanwege de indiensttreding van een nieuwe medewerker was er behoefte aan een maatwerkopleiding externe veiligheid.

 De vraag

De Omgevingsdienst IJsselland heeft Oostkracht10 gevraagd om, in samenspraak met de nieuwe medewerker, een maatwerkopleiding externe veiligheid te ontwikkelen en te verzorgen. In de maatwerkopleiding moest aandacht besteed worden aan zowel het huidige externe veiligheidsbeleid als het toekomstige omgevingsveiligheidsbeleid en de Omgevingswet.

 Onze oplossing

Er is gekozen voor een training van vijf dagdelen. Gedurende deze training is ingegaan op zowel de wet- en regelgeving, de concepten achter de regelgeving alsook de risicoberekeningsprogramma’s. Daarnaast zijn iedere trainingsdag actuele praktijkcases besproken die onze adviseurs recentelijk hebben behandeld. Het programma zag er als volgt uit:

  • Dag 1 Introductie in externe veiligheid
  • Dag 2 Externe veiligheid en inrichtingen
  • Dag 3 Externe veiligheid en transportroutes
  • Dag 4 Externe veiligheid en buisleidingen
  • Dag 5 Wrap-up & nieuwe omgevingsveiligheidsbeleid

Onze rol

Door het combineren van onze inhoudelijke expertise op het gebied van externe veiligheid met onze praktische trainingservaring hebben we een divers programma kunnen ontwikkelen.

 

Persoonlijk advies?

Tom Reijers
Sander Bulthuis

Sander Bulthuis

Door de maatwerkcursus van Oostkracht10, ben ik in staat externe veiligheidsrisico's te doorzien. Het team van OK10 heeft mij op een prettige manier wegwijs gemaakt in de wereld van Externe Veiligheid. Bedankt voor de praktische tips en plezierige wijze van uitleggen van de soms abstracte materie!

Whatsapp icon