fbpx

De aanleiding

JCL Logistics Benelux is een internationaal logistiek dienstverlener met vestigingen in ’s-Heerenberg, Eersel en Oosterhout. Het
bedrijf maakt onderdeel uit van de JCL Group met het hoofdkantoor in Zwitserland en 40 vestigingen in Europa. JCL is gespecialiseerd in de distributie en warehousing voor gerenommeerde fietsmerken en klanten in de chemische industrie. Buiten deze
activiteiten is JCL voornamelijk actief in de totale logistieke supply chain voor de hightech en automotive industrie.

In ‘s-Heerenberg heeft JCL de ambitie om een nieuw warehouse te realiseren, waarin ook met name de opslag van gevaarlijke stoffen mogelijk gemaakt wordt. De huidige locatie in ‘s-Heerenberg wordt met deze uitbreiding verdubbeld.

De vraag

Het verzoek van JCL is om hen te begeleiden met het verkrijgen van de Omgevingsvergunning Milieu. De beoogde uitbreiding zorgt er niet alleen voor dat JCL een vergunningplichtig bedrijf wordt, maar ook dat JCL onder het Besluit risico’s zware ongevallen komt te vallen. Een flinke verandering ten opzichte van enkel de meldingsplicht waar JCL momenteel in ’s Heerenberg onder mag werken.

Oostkracht10 is gevraagd om deze verandering en aanvraag in goede banen te leiden en JCL te ontzorgen.

Onze oplossing

Dichtbij JCL blijvend, stellen we de fikse hoeveelheid benodigde documentatie op, zoals het aanvraagdocument, het Veiligheidsrapport in het kader van het Brzo en de diverse milieuonderzoeken. Specialisaties die we niet in eigen huis hebben zoeken we in ons netwerk van bureaus en ZZP’ers. Denk hierbij aan specialisten voor het geluidsonderzoek en luchtkwaliteit. Veel aandacht voor afstemming met alle betrokken partijen, maken een samenhangend geheel van het aanvraagdocument.

Om al deze activiteiten heen houden we nauw contact met het bevoegd gezag.  We betrekken ze waar mogelijk bij het traject om zo een breed gedragen verandering van de inrichting echt voor elkaar te krijgen.

Onze rol

We leveren naast de benodigde kennis en slagkracht op het vlak van omgevingsvergunningaanvragen en Brzo documentatie, ook de begeleiding van het gehele traject. We zijn hier het aanspreekpunt voor in eerste instantie JCL, maar ook vanuit de specialisten en het bevoegd gezag. Dat doen we in nauwe samenwerking met de klant.

Persoonlijk advies?

George Rutten
Whatsapp icon