fbpx

De aanleiding

De provincie Overijssel wil voorop lopen in de uitvoering van de toezicht -en handhavingstaken. Het uitvoeren van toezicht en handhaving was tot voor kort planning- en incident-gestuurd.  Het is de wens van de provincie Overijssel om haar toezichts- en handhavingstaken meer informatie en risico-gericht uit te voeren.

De vraag

Om effectiviteit en efficiency te verhogen maar ook om de toezichtslast voor het bedrijfsleven te verminderen zocht de provincie Overijssel een projectleider innovaties om hiermee aan de slag te gaan.

Onze oplossing

Oostkracht10 levert een projectleider die de provincie Overijssel helpt bij het vernieuwen van haar toezichts- en handhavingstaken. Dit doen we onder andere door het inzetten van big data, het ontwikkelen van een voorspellend algoritme, het gebruik van satellietbeelden om bijvoorbeeld illegale houtkap op te sporen, het inzetten van drones of het gebruik van sensoren om de waterkwaliteit in zwemplassen te monitoren.

Onze rol

Het deelnemen in het innovatie- en datalab van de provincie Overijssel, het ophalen van ideeën uit de organisatie, het uitvoeren van experimenten en het zoeken naar samenwerkingspartners in het VTH-domein.

 

 

 

Persoonlijk advies?

Stef van der Zee
Whatsapp icon