fbpx

Eén van de krachtpatsers van Oostkracht10 was langdurig interim teamleider Handhaving bij de provincie Overijssel. Hij leidde het team met 30 fte toezichthouders van milieuwetten en de blauwe wetgeving. Er speelden veranderingen, zoals de innovatie van het toezicht, het optimaliseren van werkprocessen en de vormging van omgevingsdiensten.

 

De aanleiding

De provincie Overijssel is bevoegd gezag voor een groot aantal wetten in het blauwe, groene en grijze domein. Voor al deze wetten verleent de provincie Overijssel vergunningen en ziet toe op de naleving ervan. Begin 2016 bestond het team uit ruim 30 toezichthouders, juristen en ondersteuners.

De vraag

Het team toezicht en handhaving stond voor een grote opgave. Naast de dagelijkse aansturing van het team moest er ook een reorganisatie plaatsvinden. Een deel van de medewerkers en hun taken zouden per 1 januari 2018 uitgevoerd gaan worden door 3 Omgevingsdiensten, de Omgevingsdienst IJsselland, de Omgevingsdienst Twente en de Omgevingsdienst Regio Nijmegen.

Daarnaast is gevraagd om enkele werkprocessen te optimaliseren en en het werkveld toezicht en handhaving te innoveren van plannings- en incident gestuurde toezicht en handhaving naar meer risico- en informatiegericht.

Onze oplossing

Stef van der Zee is als ruim twee jaar lang als interim-teamleider gedetacheerd geweest bij de provincie Overijssel.

 

Persoonlijk advies?

Stef van der Zee
Monique

Monique Stouten

Stef is open, energiek, heeft lef en doet wat hij belooft. Hij heeft het team en de individuele teamleden prima weten te ontwikkelen door, ook in moeilijke gesprekken, op een positieve manier duidelijk te zijn.

Whatsapp icon