fbpx
Terug naar overzicht

"Heb je vragen over deze training?"

Merle de Lange

Training samenwerken met de Omgevingswet

Is jouw organisatie voorbereid op de Omgevingswet? Bijvoorbeeld door het organiseren van een Omgevingstafel voor nieuwe ruimtelijke initiatieven. De Omgevingswet stimuleert een andere manier van (samen)werken. Maar wat verstaan jullie daaronder? En wat hebben jullie daarvoor nodig? De Training samenwerken met de Omgevingswet biedt deze inzichten en traint de vaardigheden om anders (samen) te werken.

(Samen)werken

Wat is dan die andere manier van (samen)werken? Het gaat om meer integraal en gebiedsgericht werken. Dus thema’s in samenhang bezien en decentraal regelen. Daar hoort een intensievere samenwerking met collega’s en ketenpartners bij. Samen beschermen en ontwikkelen we onze leefomgeving. Initiatiefnemers, belanghebbenden en belangstellenden krijgen daarbij ook een grotere rol. Het is de bedoeling dat al deze stakeholders aan de voorkant van een initiatief al met elkaar in gesprek gaan. Dit vraagt om nieuwe of sterkere samenwerkingsvaardigheden.

Voor wie

Deze training is voor elke organisatie die regelmatig betrokken is bij ruimtelijke initiatieven. Als initiatiefnemer, belanghebbende, bevoegd gezag of adviseur. Denk aan gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en veiligheidsregio’s. Ben jij team- of projectleider bij één van deze organisaties en wil jij de samenwerkingsverbanden versterken? Deze training helpt jouw team daarbij.

Wat deze training jou brengt

 • Je krijgt inzicht in de vaardigheden die nodig zijn om ‘anders’ te kunnen (samen)werken
 • Je wordt vaardig in basis adviesvaardigheden (luisteren, samenvatten en doorvragen)
 • Je krijgt inzicht in de vaardigheden die jij en jouw team nog verder kunnen ontwikkelen
 • Je oefent met het inbrengen van je belang aan de omgevingstafel

Eendaagse

In één dag gaan we samen aan de slag om de samenwerkingsvaardigheden te versterken. We bekijken welke vaardigheden jij of jouw team nog kunnen versterken. Vervolgens oefenen we met de basisvaardigheden en brengen het getrainde direct in de praktijk middels een omgevingstafel. Tussendoor is er voldoende tijd om te reflecteren en te leren.

Programma

 • Introductie: Korte uitleg over de Omgevingswet en de veranderopgave.
 • Rondvraag: Wat versta jij onder anders werken? Wat heb jij daarvoor nodig?
 • Oefenronde: Basisvaardigheden versterken (luisteren, samenvatten en doorvragen – eigen belang inbrengen – omgaan met weerstand en het zoeken naar verbinding).
 • Omgevingstafel: Vaardigheden in de praktijk brengen door aan de slag te gaan met verschillende casussen.
 • Reflectie: Wat ging goed? Wat kan beter?

Bij de omgevingstafel kan gekozen worden tussen interne en externe omgevingstafel. Een interne omgevingstafel is een middel om de samenwerking tussen verschillende afdelingen van een organisatie te verbeteren. Een externe omgevingstafel is een middel om de samenwerking tussen verschillende organisaties te verbeteren. De deelnemers nemen dan de rol aan van een andere stakeholder.

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Deze training wordt door maar liefst twee krachtpatsers gegeven. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte teamspeler! Je keert terug met de benodigde vaardigheden en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

Tom Reijers

Onze trainer Tom Reijers helpt deze vaardighedentraining te verbinden aan de dagelijkse praktijk en Omgevingswet.

Tom Reijers

Albrecht Klaas

Albrecht is een echte teamspeler die door zijn enthousiasme en overtuigingskracht elke groep in beweging brengt.

Albrecht Klaas

Investering

€ 4.000 per dag. Inclusief lesmateriaal. Exclusief maatwerk in ontwikkelen van casuïstiek. Exclusief arrangementskosten en 21% BTW.

De gewenste groepsgrootte is 8 – 12 deelnemers.

Offerte Training samenwerken met de Omgevingswet

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon