fbpx
Terug naar overzicht

"Is dit traineeship iets voor jou?"

Merijn Moes

Speciaal voor werkgevers

Een vlotte start binnen jouw organisatie voor medewerkers die nieuw zijn in het thema milieu en veiligheid? Met ons Traineeship externe veiligheid geef je jouw trainees de kans om de finesses van het vakgebied externe veiligheid onder de knie te krijgen. En zorgen we ervoor dat ze voldoen aan de kwaliteitscriteria VTH 2.3 voor externe veiligheid.

Goed opgeleide medewerkers

Het vinden van goed opgeleide medewerkers of de ruimte creëren om nieuwe mensen in het vakgebied zelf op te leiden is een hele uitdaging. Je hebt misschien de expertise zelf niet in huis of er is te weinig tijd om een nieuwe medewerker snel op vlieghoogte te krijgen. Ook zijn er weinig opleidingen op HBO of WO niveau die naadloos aansluiten op het vakgebied milieu en veiligheid. En bovendien is er een grote uitstroom van meer ervaren medewerkers. Tegelijkertijd zijn er veel professionals beschikbaar én gemotiveerd om hun talenten in te zetten.

Is jouw organisatie bereid om één of meerdere trainees voor tenminste één jaar in dienst te nemen en mee te laten draaien in de lopende projecten en dagelijkse werkzaamheden? Dan ontzorgen wij in het opleiden en coachen van deze nieuwe medewerkers, zodat zij snel in staat zijn zelfstandig het werk te doen.

Voor wie?

De trainees zijn nieuw in het vakgebied milieu en veiligheid en hebben een HBO of WO studie afgerond. Bijvoorbeeld: Ruimtelijke ordening en Planologie, Chemie, Toxicologie, Integrale veiligheidskunde, Bestuurskunde of Milieukunde. Zij hebben affiniteit met de thema’s milieu en veiligheid, zijn gemotiveerd en willen een kick-start geven aan hun carrière.

Dirk Jan de Boer

Dirk Jan de Boer

Adviseur, trainer en eigenaar Oostkracht10

Impact maken op een gezonde en veilige leefomgeving doen we samen. Door kennis te delen en ons vakgebied te promoten wordt onze gezamenlijke impact groter. Ons Traineeship externe veiligheid staat klaar om daarbij te helpen.

Intensief programma mét senior coaching

In één jaar doorlopen de trainees een intensief programma waar ze inhoudelijke kennis vergaren, diverse vaardigheden ontwikkelen, werken aan persoonlijk leiderschap en bouwen aan een goed netwerk.

Het programma bestaat uit drie hoofd trainingen: externe veiligheid, industriële veiligheid en kwantitatieve risicoanalyses. Aangevuld met diverse masterclasses, vaardighedentrainingen en intervisie.

Eén dag in de week nemen we jouw trainee onder onze hoede in het opleidingsprogramma. Maar nog belangrijker: de trainee krijgt een senior coach die als vraagbaak fungeert en helpt om het werk binnen de organisatie direct met meer impact uit te kunnen voeren.

Maatwerk

Binnen dit Traineeship zijn er maatwerk mogelijkheden. In het reguliere programma gaan we uit van:

 • Trainingen en masterclasses: 206 uur
 • Vaardighedentraining: 56 uur
 • Senior coaching: 56 uur

Je hebt de mogelijkheid om geen senior coaching toe te voegen voor jouw trainee. Dit kan bijvoorbeeld als er in jouw organisatie voldoende expertise en tijd is om de trainee te begeleiden.

Het Traineeship externe veiligheid helpt je om nieuwe medewerkers:

 • Aan te trekken, te boeien en te binden;
 • Goed en gedegen op te leiden en te voldoen aan de kwaliteitscriteria 2.3 voor externe veiligheid;
 • Te trainen op diverse vaardigheden;
 • Een dynamische werk- en leeromgeving te bieden;
 • Het best passende traject te bieden om snel en effectief aan de slag te gaan.

Vraag de brochure aan

  Ontvang binnen enkele ogenblikken de brochure in je mail.

  Naam

  E-mail

  Startdatum en locatie

  Het Traineeship externe veiligheid start in januari 2025 en vindt plaats op diverse locaties.

  Online informatiebijeenkomst

  Op 2 en 3 organiseren we een online informatiebijeenkomst. In een uur vertellen we je alle ins en outs over ons Traineeship externe veiligheid en beantwoorden we al je vragen.

  Data en locatie

  2 jul

  Dinsdag

  16:00 - 17:00 uur

  Hosts

  Dirk Jan de Boer en Tom Reijers

  Locatie

  Online via Teams

  3 jul

  Woensdag

  09:00 - 10:00 uur

  Hosts

  Dirk Jan de Boer en Tom Reijers

  Locatie

  Online via Teams

  Investering

  De investering voor dit traineeship hangt af van welke maatwerk mogelijkheden er gebruik wordt gemaakt. Neem contact met ons op voor meer informatie hierover.

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat als je het traineeship volledig hebt afgerond. Je ontvangt daarnaast voor elke hoofdtraining (externe veiligheid, industriële veiligheid en kwantitatieve risicoanalyses) en de masterclasses een separaat certificaat. Onze trainingen voldoen aan de kwaliteitscriteria VTH 2.3 voor externe veiligheid.

  OK10 Netwerkmiddag

  Een paar keer per jaar organiseren we een OK10 Netwerkmiddag. Alumni van onze trainingen kunnen gratis deelnemen. Tijdens een OK10 Netwerkmiddag word je geïnformeerd en geïnspireerd op een bepaald thema. Je ontmoet je oud-klasgenoten én nieuwe professionals. Zo blijf je bij in je vakgebied en bouw je aan je netwerk.

   

  Aanmelden Online informatiebijeenkomst

  Meld je aan voor één van onze Online informatiebijeenkomsten. Je ontvangt een bevestiging van je aanmelding.

   Startdatum

   dinsdag 2 juli (training 1)woensdag 3 juli (training 2)

   Gegevens deelnemer:

   Naam

   Organisatie

   Functienaam

   E-mail

   Telefoonnummer

   Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

   Ja, graag!

   Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

   Whatsapp icon