fbpx
Terug naar overzicht

Vragen over deze training?

Dirk-Jan de Boer

Training industriële veiligheid en omgevingsvergunning

Ben je betrokken bij de aanvraag van omgevingsvergunningen voor een industriële activiteit? In de Training industriële veiligheid en omgevingsvergunning leer je in vijf dagen wat er nodig is om een goede omgevingsvergunning op te stellen of te beoordelen. We richten ons op de veiligheidsaspecten van industriële activiteiten met gevaarlijke stoffen.

De complexiteit van industriële veiligheid

Industriële veiligheid is een breed en complex thema; en kan benaderd worden vanuit de invalshoeken techniek, management en cultuur. Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning milieu voor industriële veiligheid kom je een deel van deze uitdagingen tegen. Zo moet de aanvraag flexibiliteit geven voor de ondernemer, maar voldoende veiligheidsgarantie geven. Processen en opslag van gevaarlijke stoffen brengen veiligheidsrisico’s met zich mee, die op een juiste manier beoordeeld moeten worden. Ben jij al in staat om een goede vergunningaanvraag op te stellen of te beoordelen?

Voor wie

Deze training is voor alle (young) professionals die een training of bijscholing willen volgen op het gebied van industriële veiligheid. Voor HSE-managers en HSE-adviseurs van risicovolle bedrijven én voor specialisten, adviseurs en beleidsmedewerkers industriële en externe veiligheid die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, gemeenten en provincies.

Wat deze training jou brengt

  • Je krijgt een actueel overzicht van de ontwikkelingen van industriële veiligheid in relatie tot de omgevingsvergunning
  • Je weet wat er allemaal nodig is bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een complex bedrijf met gevaarlijke stoffen
  • Je weet hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen praktijk
  • Je deelt kennis en ervaring met andere cursisten

5-daagse met intensieve begeleiding

In vijf dagen gaan we samen aan de slag om alle ins en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat je achterover kunt hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen, voeren de nodige discussies en aan het eind van elke dag geven we een huiswerkopdracht mee. Kom je even niet uit je huiswerk? Dan helpt je eigen huiswerkcoach je een stap verder. Tot slot bezoeken we een bedrijf waar industriële veiligheid een belangrijk onderwerp is. Ter afronding van de training lever je een portfolio in.

Programma

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Thema De basis beginselen van industriële veiligheid Basisbeginselen gevaarlijke stoffen en proceschemie Een duik in de wet- en regelgeving Veiligheidsstudies Praktijkdag industriële veiligheid
Onderdelen Inleiding beleid voor risicobeheersing, industriële risico's, relevante aspecten voor de aanvraag omgevingsvergunning milieu Basischemie, classificatie van gevaarlijke stoffen, identificeren van risico's in de procesindustrie Relevante wetgeving: Seveso-richtlijn. En relevante BBT-documenten, zoals PGS-richtlijnen De relevante veiligheidsstudies worden besproken: QRA, bedrijfsbrandweer, What-if-studie. Kennis uit de praktijk van o.a. gastsprekers. En de afsluitende borrel!
Huiswerk Oplevering portfolio
Docent George Rutten Cornelis van Loon Dirk Jan de Boer George Rutten Dirk Jan de Boer

Onze trainers met elk hun eigen expertise

Deze training wordt door maar liefst drie van onze krachpatsers gegeven. Elke dag een nieuw thema, dus bijna elke dag een andere trainer die uitblinkt in de onderwerpen van die dag. Zo kun jij putten uit een enorme schatkist vol met expertise. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte krachtpatser! Je keert terug met de benodigde kennis en kunde, en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

Al onze trainers hebben een milieu- of veiligheidskundige achtergrond:

George Rutten

George is dagelijks bezig met industriële risico's. Hij heeft ruime ervaring met vergunningstrajecten en de veiligheidsstudies.

George Rutten

Met Cornelis krijg je les van een rasechte chemicus en toxicoloog. Hij legt haarfijn de gevaaraspecten van een gevaarlijke stof uit.

Cornelis van Loon

Dirk-Jan de Boer

Dirk Jan houdt zich veel bezig met strategische beleidsontwikkeling. Als trainer zet hij zijn humor in om jou een mooie dag te bezorgen.

Dirk Jan de Boer

Data en locatie

9 mrt

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

George Rutten

Locatie

Karel V, Utrecht

16 mrt

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Cornelis van Loon

Locatie

Karel V, Utrecht

23 mrt

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Dirk Jan de Boer

Locatie

Karel V, Utrecht

30 mrt

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

George Rutten

Locatie

Karel V, Utrecht

13 apr

Donderdag

09:00 - 17:00

Trainer

Dirk Jan de Boer

Locatie

Karel V, Utrecht

Investering

€ 3.995 per deelnemer. Inclusief lesmateriaal en arrangementskosten. Exclusief 21% BTW.

Certificaat

Je ontvangt een certificaat bij een positieve beoordeling van je ingeleverde portfolio.

Whatsapp icon