fbpx
Terug naar overzicht

Vragen over deze training?

Dirk Jan de Boer

Training industriële veiligheid en omgevingsvergunning

Ben je betrokken bij de aanvraag van omgevingsvergunningen voor een industriële activiteit? In de Training industriële veiligheid en omgevingsvergunning leer je in vijf dagen wat er nodig is om een goede omgevingsvergunning op te stellen of te beoordelen. We richten ons op de veiligheidsaspecten van industriële activiteiten met gevaarlijke stoffen.

De complexiteit van industriële veiligheid

Industriële veiligheid is een breed en complex thema; en kan benaderd worden vanuit de invalshoeken techniek, management en cultuur. Bij het aanvragen van een omgevingsvergunning milieu voor industriële veiligheid kom je een deel van deze uitdagingen tegen. Zo moet de aanvraag flexibiliteit geven voor de ondernemer, maar voldoende veiligheidsgarantie geven. Processen en opslag van gevaarlijke stoffen brengen veiligheidsrisico’s met zich mee, die op een juiste manier beoordeeld moeten worden. Ben jij al in staat om een goede vergunningaanvraag op te stellen of te beoordelen?

Voor wie

Deze training is voor alle (young) professionals die een training of bijscholing willen volgen op het gebied van industriële veiligheid. Voor HSE-managers en HSE-adviseurs van risicovolle bedrijven én voor specialisten, adviseurs en beleidsmedewerkers industriële en externe veiligheid die werkzaam zijn bij omgevingsdiensten, veiligheidsregio’s, gemeenten en provincies.

Omgevingsdienst Achterhoek

Bianca van Kooij

Adviseur omgevingsveiligheid

Door veranderende wetgeving én inzichten is het voor bedrijven soms lastig om de juiste informatie en documenten aan te leveren die wij als overheid nodig hebben om een goede beoordeling van de veiligheidsrisico's voor de omgeving te kunnen doen. Het is belangrijk om je te kunnen verplaatsen in de aanvrager om zo de juiste informatie te krijgen. Dat kan alleen maar als je zelf voldoende op de hoogte bent van de (on)mogelijkheden. Dankzij de Training industriële veiligheid en omgevingsvergunning heb ik mijn kennis verdiept als het gaat om veiligheidsaspecten die van toepassing zijn bij een industrieel bedrijf. Interessante, uitgebreide en leerzame training waarbij je ook nog op onderdelen aan de kwaliteitscriteria voldoet.

Wat deze training jou brengt

 • Je krijgt een actueel overzicht van de ontwikkelingen van industriële veiligheid in relatie tot de omgevingsvergunning
 • Je weet wat er allemaal nodig is bij de aanvraag van een omgevingsvergunning voor een complex bedrijf met gevaarlijke stoffen
 • Je weet hoe je de theorie kunt toepassen in je eigen praktijk
 • Je deelt kennis en ervaring met andere cursisten

5-daagse met intensieve begeleiding

In vijf dagen gaan we samen aan de slag om alle ins en outs te begrijpen en toe te passen. We behandelen de relevante theorie, maar dit betekent niet dat je achterover kunt hangen. We bespreken casussen met behulp van verschillende spelvormen, stellen en beantwoorden kritische vragen, voeren de nodige discussies en aan het eind van elke dag geven we een toetsopdracht mee. Kom je er even niet uit? Dan helpt je eigen huiswerkcoach je een stap verder. Tijdens de laatste dag passen we de kennis toe in de praktijk. Aansluitend vindt de certificaatuitreiking plaat en sluiten we af met een borrel.

Programma

Dag 1 Dag 2 Dag 3 Dag 4 Dag 5
Thema Basisbeginselen van industriële veiligheid Basisbeginselen gevaarlijke stoffen en proceschemie Veiligheidsmaatregelen Vergunningaanvraag Praktijkdag industriële veiligheid
Onderwerpen Inleiding beleid voor risicobeheersing, industriële risico's, relevante aspecten voor de aanvraag omgevingsvergunning milieu Basischemie, classificatie van gevaarlijke stoffen, identificeren van risico's in de procesindustrie Welke veiligheidsmaatregelen moeten worden getroffen? O.b.v. BBT-documenten zoals de PGS richtlijn. Wat komt er kijken bij een aanvraag? O.a. de veiligheidsstudies komen aan bod: QRA, bedrijfsbrandweer, What-if-studie. Kennis uit de praktijk van o.a. gastsprekers. En de afsluitende borrel!
Toets Certificaatuitreiking en borrel
Trainer George Rutten Cornelis van Loon George Rutten Roy Herngreen Gerjan de Ruiter en George Rutten

Vraag de brochure aan

  Ontvang binnen enkele ogenblikken de brochure in je mail.

  Naam

  E-mail

  Onze trainers met elk hun eigen expertise

  Deze training wordt door maar liefst vier van onze krachpatsers gegeven. Elke dag een nieuw thema, dus bijna elke dag een andere trainer die uitblinkt in de onderwerpen van die dag. Zo kun jij putten uit een enorme schatkist vol met expertise. Waar je mee omgaat, word je mee besmet. Onze trainers maken van jou een echte krachtpatser! Je keert terug met de benodigde kennis en kunde, en bent daarmee een aanwinst voor elk team.

  Al onze trainers hebben een milieu- of veiligheidskundige achtergrond:

  George Rutten

  George is dagelijks bezig met industriële risico's. Hij heeft ruime ervaring met vergunningstrajecten en de veiligheidsstudies.

  George Rutten

  Met Cornelis krijg je les van een rasechte chemicus en toxicoloog. Hij legt haarfijn de gevaaraspecten van een gevaarlijke stof uit.

  Cornelis van Loon

  Gerjan de Ruiter

  Gerjan is veiligheids-kundige met een hart voor milieu. Wars van wazige verhalen, maakt hij lesstof concreet en praktisch toepasbaar.

  Gerjan de Ruiter

  Roy Herngreen

  Roy zijn enthousiasme is aanstekelijk. Hij deelt graag de ins en outs van een vergunningaanvraag met je.

  Roy Herngreen

  Valentina

  Valentina staat elke dag met de voeten in de klei. Ze doorgrondt consequenties van risico's in een bedrijf uitstekend.

  Valentina Menichetti

  Data en locatie

  21 sep

  Donderdag

  09:00 - 17:00

  Trainer

  George Rutten

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  28 sep

  Donderdag

  09:00 - 17:00

  Trainer

  Cornelis van Loon

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  5 okt

  Donderdag

  09:00 - 17:00

  Trainer

  George Rutten

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  12 okt

  Donderdag

  09:00 - 17:00

  Trainer

  Roy Herngreen

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  26 okt

  Donderdag

  09:00 - 17:00

  Trainer

  Gerjan de Ruiter en George Rutten

  Locatie

  Karel V, Utrecht

  Investering

  € 3.995 per deelnemer. Inclusief lesmateriaal en arrangementskosten. Exclusief 21% BTW.

  Certificaat

  Je ontvangt een certificaat als je de training succesvol voltooid door de toetsen met een voldoende af te ronden.

  De Training industriële veiligheid en omgevingsvergunning voldoet aan de Basiscursus omgevingsvergunningen en de Verdiepingscursus procesveiligheid uit de kwaliteitscriteria 2.3 voor VTH krachtens de Omgevingswet.

  OK10 Netwerkmiddag

  Een paar keer per jaar organiseren we een OK10 Netwerkmiddag. Alumni van onze trainingen kunnen gratis deelnemen. Tijdens een OK10 Netwerkmiddag word je geïnformeerd en geïnspireerd op een bepaald thema. Je ontmoet je oud-klasgenoten én nieuwe professionals. Zo blijf je bij in je vakgebied en bouw je aan je netwerk.

  Whatsapp icon