fbpx
04 juli 2020

We drinken graag samen een (zomers) biertje!

Vandaag bereiken we in Nederland zomerse temperaturen. Voor velen het moment om lekker naar buiten te gaan en onder het genot van de zon een lekker biertje te drinken. Ook bij Oostkracht10 kunnen we hier van genieten. Maar zelfs bij dit lekkere biertje denken we aan externe veiligheid! Voordat we het biertje op het terras kunnen drinken moet het natuurlijk eerst worden gebrouwen, waarbij koeling een cruciale factor is.

Voor de koeling worden vaak grote koelsystemen gebruikt waarin ammoniak wordt gebruikt als koelmiddel. Ammoniak is een kleurloos en sterk ruikend gas. In hoge concentraties is ammoniak giftig voor mensen en dieren. Bij een incident, bijvoorbeeld een grootschalige lekkage van ammoniak, kan een giftige wolk ontstaan waar de omgeving aan kan worden blootgesteld. Gelukkig kennen we in Europa en in Nederland strenge wetgeving en eisen om het risico zover mogelijk te reduceren en effecten te beperken.

Wil je meer weten over externe veiligheid op het gebied van ammoniak koelinstallaties? Of ben je benieuwd naar wat er gaat veranderen met de komst van de Omgevingswet in 2023? Ook tijdens de zomerdagen staan we voor je klaar. Kennismaken? We drinken graag samen een (zomers) biertje! Dit kan door een e-mail te sturen naar koffie@oostkracht10.nl.

Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon