fbpx
Offerte aanvragen

Toetsing en advies drempelwaarde(n) Seveso

Heeft je bedrijf nieuwe plannen voor de opslag van gevaarlijke stoffen? Wil je weten of je onder de verplichtingen van de Seveso-richtlijn valt?

In Nederland vallen ruim 400 bedrijven onder de Seveso-richtlijn. Het is goed om te overwegen of je je wilt voegen aan dit selecte gezelschap van bedrijven. Om dat te beoordelen helpen we je bij Oostkracht10 graag met een toetsing aan de drempelwaarde(n) van een Seveso-inrichting.

Valt mijn bedrijf onder de Seveso-richtlijn?

Of je bedrijf onder de Seveso-richtlijn valt, hangt af van de hoeveelheid gevaarlijke stoffen die op enig moment aanwezig kunnen zijn op het bedrijf. Welke stoffen dat zijn en welke drempelwaarden gelden, staat in de tabellen van bijlage I van de Seveso III-richtlijn. Voor sommige hele toxische stoffen kan de opslag van 200 kg al voldoende zijn om onder de Seveso-richtlijn te vallen.

Als je een Seveso-inrichting bent, moet je (terecht) voldoen aan de richtlijnen die gaan over de beheersing van risico’s voor veiligheid en milieu. Afhankelijk van de soort en hoeveelheid gevaarlijke stoffen ben je als Seveso-inrichting een zogenaamde lagedrempelinrichting of een hogedrempelinrichting. Als hogedrempelinrichting val je onder het zwaarste regime en moet je bijvoorbeeld een veiligheidsrapport opstellen. Alle Seveso-inrichtingen zijn verplicht een Veiligheidsbeheerssysteem (VBS) in te richten.

Praktisch advies over de Seveso-drempelwaarde(n)

Bij Oostkracht10 hebben we veel ervaring met het toetsen van je wensen voor opslag van gevaarlijke stoffen aan de drempelwaarde(n) Seveso. We gaan graag met je in gesprek over wat er mogelijk is. Nog beter is dat we je goed kunnen adviseren over wat bij jouw bedrijf past. Met bijvoorbeeld een ander opslagbeleid of inkoopbeleid bepaal je zelf of je kiest voor de investering die een Seveso-inrichting vraagt.

Met onze analyse kijken we ook naar de drempelwaarden uit de regeling Aanvullende Risico-Inventarisatie en -Evaluatie (ARIE). Dat is mooi meegenomen. Daarmee heb je een compleet beeld van de relevantie van regelgeving over gevaarlijke stoffen voor jouw bedrijf.

"Heb je vragen? Ik help je graag."

George Rutten

Offerte Toetsing en advies drempelwaarde(n) Seveso-richtlijn

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon