fbpx
10 januari 2022

Aan champagne en oliebollen moeten we niet meer denken. Toch willen we nog even stilstaan bij de jaarwisseling. Evalueren wat in 2021 is gebeurd en speculeren wat 2022 gaat brengen. Hoe kan dit beter dan met onze langstzittende collega en onze nieuwste, tevens jongste, collega. George (4,5 jaar OK10’er) en Wessel (3 maanden OK10’er) blikken terug en kijken vooruit.

Terugblikken op 2021

Wat waren jouw hoogtepunten in 2021 bij Oostkracht10?

George: Dat was een project dat in de eerste instantie langzaam liep, maar waar in korte tijd ineens veel werk uitkwam. En dat hebben we gewoon heel goed opgepakt! De inzet van mijn collega’s en de samenwerking met de opdrachtgever hebben hier echt verschil gemaakt. Daardoor hebben we een fantastisch eindresultaat geboekt. Die flexibiliteit vind ik kenmerkend voor Oostkracht10.

Wessel: Ik werk hier pas drie maanden, dus we gaan zien welke hoogtepunten voor mij in het verschiet liggen. In korte tijd heb ik in ieder geval al veel projecten meegedraaid en nieuwe kennis opgedaan. Daarnaast ben ik in een geweldig team beland, dus ik heb zin in de komende maanden!

Wat heb je in 2021 (af)geleerd op werkgebied?

George: Ik vind het lastig om werk uit handen te geven, eigenwijs als ik ben. Wat het afgelopen jaar me duidelijk heeft laten zien, is dat ik niet alles zelf hoef te kunnen en doen. Ik heb ervaren dat als ik werk overdraag aan collega’s, het helemaal goed komt!

Wessel: In drie maanden heb ik vakinhoudelijk veel geleerd. In het begin was het nog een beetje zoeken, maar ondertussen kan ik goed meedraaien in projecten.

Wat vond je de leukste opdracht die we voor een klant in 2021 hebben gedaan?

George: We hebben als Oostkracht10 eindelijk onze eigen training externe veiligheid op de markt gezet. Dat is hartstikke gaaf! We doen veel detacheringswerk voor overheden, omdat zij de capaciteit en soms de kennis tekortkomen. Dit doen we graag, maar het opleiden van mensen is een betere oplossing op de lange termijn.

Wessel: Voor mij komt deze vraag wat te vroeg. Ik heb nog niet echt (grote) opdrachten afgerond. De werkzaamheden die ik op dit moment doe, geven me in ieder geval energie! Zoals initiatieven toetsen aan een bestemmingsplan, schrijven of toetsen van ruimtelijke onderbouwingen bij een vergunningaanvraag, meewerken aan risicoberekeningen en ondersteunen bij vergunningstrajecten.

Vooruitkijken naar 2022

Wat vind je de leukste opdracht die we in 2022 voor een klant gaan doen?

George: Er staat nu al veel op de planning! Verschillende trainingen geven, ingewikkelde risicoanalyses uitvoeren en meerdere bedrijven helpen bij hun vergunningstraject. Wat het leukste is? Een vergunningstraject voor een bedrijf waarvan ik nog niet kan inschatten wat er allemaal gaat gebeuren. Het lijkt vrij eenvoudig, recht toe recht aan, maar er komen ongetwijfeld weer wat konijnen uit de hoge hoed. Onverwachte ontwikkelingen en daar oplossingen voor verzinnen, dat maakt het werk dynamisch en leuk.

Wessel: Ik hoop in 2022 veel klanten te helpen met hun vragen en uitdagingen. Het leuke aan dit werk is dat we veel verschillende opdrachten hebben. Mijn werkzaamheden van 2021 zullen doorlopen in 2022 en ik denk dat daar een hoop gave projecten bijkomen.

Wat ga jij klanten in 2022 bieden waarmee we ons als adviesbureau onderscheiden?

George: We proberen het toch vooral eenvoudig te houden, met een zeer praktische insteek. Ik moet vaak de schakel zijn tussen overheid en bedrijf, waarbij een goede vertaalslag cruciaal is. Het begint bij het begrijpelijk maken van de technische inhoud voor alle betrokkenen. Minstens zo belangrijk is dat betrokkenen elkaars belangen en dus beweegredenen begrijpen. Alleen op die manier kunnen we een succes maken van de samenwerking. Volgens onze klanten zijn we daar bij Oostkracht10 heel goed in.

Wessel: Ik wil onze klanten de aandacht en ondersteuning geven die ze verdienen. Bij Oostkracht10 hebben we nog echt persoonlijk contact met klanten. Geen bureaucratische gedoe. De lijntjes zijn kort, waardoor we snel kunnen handelen.

Waar wil je meer en minder van in 2022 op werkgebied?

George: Ik verwelkom in het nieuwe jaar graag wat nieuwe collega’s. We hebben namelijk genoeg werk! Waar ik minder van wil, is het thuiswerken. Aan huis gekluisterd zitten begint vervelend te worden, hoe mooi ik ook woon.

Wessel: Ik hoop nóg meer plezier en uitdaging te hebben in 2022. Daarbij wil ik wel wat minder koffie gaan drinken.

Wij wensen iedereen een mooi 2022! Dat we samen met onze partners en klanten weer mooie successen mogen boeken op het gebied van milieu en veiligheid.

Ook Oostkracht10 in het nieuwe jaar?

George Rutten
Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon