fbpx
Offerte aanvragen

Wijzigingsvergunning milieu

Een bedrijf is altijd in ontwikkeling, er zijn steeds nieuwe uitdagingen waardoor de bedrijfsactiviteiten veranderen. Sommige bedrijfsaanpassingen zijn dusdanig van aard dat jullie huidige omgevingsvergunning milieu niet toereikend meer is.  Voordat je bedrijfsactiviteiten gaat aanpassen of uitbreiden is het verstandig om na te gaan of dit kan onder je huidige verkregen omgevingsvergunning milieu. Dat noemen we de omgevingsvergunning wijziging. Een vuistregel hiervoor is om te beoordelen of de uitbreidingen/wijzigingen invloed hebben op de diverse milieuaspecten, zoals bodem, geluid, veiligheid etc.

Mocht je bij de eerste scan het idee hebben dat de wijzigingen invloed hebben dan kunnen wij jullie ondersteunen in het gehele proces van het aanvragen van een ‘uitbreidingsvergunning’. Wij kunnen het proces, de uit te voeren acties voor jullie structuren en begeleiden. Hierbij zijn we door onze ervaringen een goede gesprekpartner om de aanpassingen duidelijk in beeld te brengen en te beoordelen wat in kader van de milieuwetgeving noodzakelijk is. Maar we zijn ook een goede gesprekpartner voor het bevoegd gezag.

Niet zeker of dit is wat je zoekt?

 • Heb je al een vergunning en veranderen je bedrijfsactiviteiten of breid je uit? Dan zit je op deze pagina helemaal goed!
 • Ga je een nieuw bedrijf of een nieuwe vestiging starten, dan staan we klaar om je te helpen met een oprichtingsvergunning.
 • Wil je de wirwar van jouw vergunningen samenvoegen, of heeft het bevoegd gezag hierom gevraagd? Dan zoek je de revisievergunning.
 • Ben je niet vergunning- maar melding plichtig volgens het Besluit activiteiten leefomgeving? Dan helpen wij je bij het indienen van de melding.

Uitbreiden en veranderen wettelijk regelen?

Heb je een milieuvergunning binnen maar ga je de bedrijfsactiviteiten aanpassen, dan dient de milieuvergunning misschien uitgebreid te worden. Wij kunnen dit proces zeker voor jullie opzetten. Met een goede analyse van wat jullie willen, gaan wij beoordelen of er een ‘wijzigingsvergunning’ noodzakelijk is. Als dit het geval is kunnen we het aanvraagproces samen oppakken. Oostkracht10 zal jullie hierbij begeleiden en de diverse benodigde documenten opstellen of uitzetten bij externe deskundige. Via ons uitgebreide netwerk weten wij de juiste deskundige te vinden als dit nodig is. We begeleiden jullie natuurlijk tot het eind door ook advies te geven op de conceptvergunning. Daarbij gaan we na of de voorschriften uitvoerbaar en realistisch zijn.

Voor industrie en bedrijven die groeien of veranderen

Het uitbreiden of aanpassen van de bedrijfsvoering is jullie core-business. Het milieuaspect is een bijkomend, maar zeer bepalend aspect voor jullie als bedrijf. Mochten jullie de bedrijfsactiviteiten willen uitbreiden of aanpassen dan kunnen wij zorgen dat deze wijzigingen via de milieuvergunning worden verankerd. Dit alles natuurlijk binnen de mogelijkheden die de wetgeving geeft. Mocht de wetgeving geen ruimte bieden kunnen we meedenken met mogelijke alternatieve oplossingsrichtingen.

Offerte Wijzigingsvergunning milieu

Bedankt voor je interesse in onze dienstverlening. Vul hieronder je gegevens in. Een van onze collega’s neemt zo snel mogelijk contact met je op.

  Organisatie

  Naam

  Functienaam

  E-mail

  Telefoonnummer

  Jouw vraag op opmerking

  Wil je onze digitale nieuwsbrief ontvangen? (optioneel)

  Ja, graag!

  Gebruik dit formulier nooit om gevoelige gegevens door te sturen (zoals creditcardnummers, ID-codes of wachtwoorden).

  Whatsapp icon