fbpx
27 januari 2020

Workshop de nieuwe Omgevingswet,
er staat (n)iets te veranderen op het gebied van veiligheid

Op 1 januari 2024 is de Omgevingswet van kracht. Een wetswijziging in het omgevingsrecht die wordt geclassificeerd als ‘Misschien wel de grootste wetswijziging sinds de invoering van de Grondwet’. In deze workshop gaan we vooral in op de wijzigingen die impact hebben op de industrie en met name de bedrijven met ‘risicovolle activiteiten’.

De Omgevingswet bundelt de wetgeving en de regels voor ruimte, wonen, infrastructuur, milieu, natuur en water. De wet kent twee maatschappelijke doelen:

  1. Het bereiken en in stand houden van een veilige en gezonde fysieke leefomgeving en een goede omgevingskwaliteit.
  2. Het doelmatig beheren, gebruiken en ontwikkelen van de fysieke leefomgeving om er maatschappelijke behoeften mee te vervullen

Onze focus ligt in deze workshop op het bereiken en standhouden van een veilige fysieke leefomgeving. We beantwoorden de volgende vragen:

  • Wat betekent de komst van de Omgevingswet (op hoofdlijnen) voor bedrijven?
  • Welke veranderingen brengt de Omgevingswet voor het thema veiligheid?
  • Welke verandering brengt de Omgevingswet voor het thema externe veiligheid?

We hebben deze workshop morgen verzorgen op het congres Industriële Veiligheid en voor het Verbond van Handelaren in Chemische Producten (VHCP).

Wil je meer informatie of heb je een workshop voor jouw organisatie? Neem dan contact op met Dirk Jan de Boer via dirkjan@oostkracht10.nl of 085 – 070- 47 32.

 

 

Terug naar nieuws overzicht
Whatsapp icon