fbpx

Nieuws & blogs

23 juni 2020
Programma Risicobeheersing voor de Toekomst

Programma veilige en gezonde leefomgeving

De GGD, brandweer, GHOR en politie Gelderland-Midden werken al jaren samen in het adviseren van gemeenten over veiligheid en gezondheid in relatie tot (ruimtelijke) ontwikkelingen. Oostkracht10 is gevraagd om de ondersteunen bij het optimaliseren van deze samenwerking, o.a. in het licht van de komst van de Omgevingswet.

Lees meer
18 mei 2020
QRA met safeti.nl

Omgevingsvergunning Eurol B.V.

In opdracht van Eurol heeft Oostkracht10 de aanvraag voor een nieuwe omgevingsvergunning verzorgd voor de nieuwbouw van Eurol op XL Businesspark in Almelo. Hierbij adviseerde Oostkracht10 ook over diverse milieu- en veiligheidsthema’s zoals opslag van gevaarlijke stoffen, brandveiligheid, externe veiligheid, milieubelasting, bodem en afvalwater.

Lees meer
13 maart 2020
Oostkracht10

Risicoberekening (QRA) containerterminal

In opdracht van CTT Rotterdam heeft Oostkracht10 een externe veiligheidsanalyse uitgevoerd voor de uitbreiding van de activiteiten op de containerterminal.

Lees meer
07 november 2019
Stella

Advies brandveilige opslag accu’s Stella fietsen

In verband met bedrijfsuitbreidingen heeft Stella een vergunningsaanvraag ingediend om opslagcapaciteiten voor Lithium-Ion accu's uit te breiden. Vanwege het ontbreken van regelgeving hieromtrent en om te onderzoeken welke blusinstallatie effectief een brand in een accuopslag kan bestrijden heeft Stella brandproeven uitgevoerd.

Lees meer
08 juli 2019
Brandblussen

Specialist risicobeheersing & Seveso

Bij een veiligheidsregio is een adviseur risicobeheersing (Seveso) weggevallen. Oostkracht10 vult de plek tijdelijk in. We zijn thuis in de thema's brandveiligheid, omgevingsveiligheid en Seveso.

Lees meer
23 mei 2019
Training Routering Vervoer GS

Training Routering Vervoer GS

Op verzoek van de provincie Overijssel heeft Oostkracht10 een training verzorgd over de wijze waarop het stelsel van ‘routering’ van gevaarlijke stoffen werkt.

Lees meer
Whatsapp icon