fbpx

Modern handhaven

Oostkracht10 organiseert slagkracht. Bundelt denkkracht, daadkracht en bestuurskracht van partners om samen toezicht en handhaving te moderniseren. Beleidsmatig én praktisch. Van blauw op straat en sensoren om zwemwaterkwaliteit te meten tot slimme opsporingsmethoden met big data-analyse. Zijn er verbanden tussen dumpinglocaties? Welke patronen zijn zichtbaar? Hoe levert gerichte inzet het maximale rendement op?

Moderne criminaliteit vereist modern handhaven

Milieucriminaliteit is kennelijk lucratief. Drugsafval ligt letterlijk op straat, chemicaliën belanden in de bosjes, afval wordt illegaal verhandeld of van een schoner etiket voorzien. En soms blijkt de gesubsidieerde duurzame verwerking van afval oplichterij. Ondermijning dreigt, als onderwereld en bovenwereld zich vermengen. De maatschappij is hier de dupe van, omdat de integriteit van het maatschappelijke en economische stelsel bedreigd wordt. Om nog maar niet te spreken van het grote gevaar voor milieu, mens en gezondheid. Modern handhaven moet voorkomen dat criminelen grof geld verdienen aan illegale handel terwijl ze ontwikkelkosten en de gevolgen voor mens en milieu links laten liggen.

Oostkracht10 adviseert in modern handhaven

Er is steeds meer vraag naar ondersteuning op het gebied van het bestrijden van milieucriminaliteit vanuit overheidsinstanties. Milieucriminaliteit is een vorm van ondermijning die binnen ons werkveld valt en die wij graag willen bestrijden. Oostkracht10 helpt daarom organisaties hun toezicht- en handhavingstaken te moderniseren. Van plannings- en incident gestuurd naar risico- en informatiegericht. Met het oog op modern handhaven creëren wij een barrièremodel voor milieutoezicht om criminele activiteiten in een legaal ketenproces overzichtelijk in kaart te brengen. Het model toont welke signalen wijzen op fraude, welke partners er bij de bestrijding betrokken zijn en welke mogelijkheden zij hebben om de criminaliteit aan te pakken. Toezichthouders en handhavers kunnen met dit model zien welke partner het beste kan in worden gezet om milieucriminaliteit tegen te gaan. Oostkracht10 biedt handvatten om organisaties te informeren en aan te spreken in hun rol.

Modern handhaven met hulp

Oostkracht10 begeleidt en biedt ondersteuning bij het tegengaan van milieucriminaliteit, zodat je modern kunt handhaven. Wij kunnen op deze manier omgevingsdiensten helpen om deze vorm van criminaliteit in heel Nederland tegen te gaan. Wil je meer informatie? Ben je op zoek naar advies of begeleiding? Oostkracht10 kan jou verder helpen. Bekijk hieronder onze projecten op het gebied van modern handhaven. Je kunt ook contact met ons opnemen, onze specialisten adviseren je graag.

Persoonlijk advies?

Stef van der Zee

Neem dan contact op met

Stef van der Zee

Of mail Stef
Whatsapp icon