Als bedrijf ben je verantwoordelijk voor de eerste hulp aan personeel en bezoekers én voor het goed communiceren met de hulpdiensten. De noodorganisatie moet volgens de Arbowet zijn afgestemd op de risico’s in het bedrijf. Maar wat betekent dat in de praktijk? Er zijn handvatten, maar er blijft ruimte voor interpretatie.

Oostkracht10 helpt je om veiligheidsrisico’s te inventariseren en van daaruit te bepalen welke noodorganisatie bij die risico’s past. En als de Arbeidsinspectie de noodorganisatie komt beoordelen, helpen we graag om aan te tonen dat je bent voorbereid op de aanwezige risico’s.

We maken opleidingsplannen om te zorgen dat BHV-ers op hun taak berekend zijn en verzorgen trainingen. Voor groepen medewerkers, of individueel. Daarbij vinden we de praktijk belangrijk: we werken graag met kleine groepen, die meermalen de kans krijgen om een oefening te doen. Daarom trainen we bij voorkeur in-company: in je eigen werksituatie en met je collega’s.

Bedrijven met grote risico’s kunnen te maken krijgen met een bedrijfsbrandweeraanwijzing. Een eigen brandweer is kostbaar en niet altijd noodzakelijk als de juiste brandpreventieve maatregelen zijn genomen. Oostkracht10 werkt aan veilige situaties tegen acceptabele kosten.

Persoonlijk advies?

dirk jan

Neem dan contact op met

Dirk Jan de Boer

Of mail Dirk Jan