fbpx

Veilige omgeving

Milieucontouren stellen grenzen aan ruimtelijke ontwikkelingen. Helemaal terecht. Iedereen moet in een veilige omgeving kunnen werken en leven. Maar het is niet zinnig als ontwikkelingen onterecht op slot staan. Oostkracht10 kijkt wat er wél kan. Kloppen de uitgangspunten nog? Is er door slimme oplossingen misschien meer mogelijk dan op het eerste gezicht lijkt? En tot welke conclusie kom je als je belangen integraal afweegt: bouwen boven het spoor?!

Innovatieve oplossingen

Nieuwe ontwikkelingen vragen om veilige oplossingen. Voor een duurzamere energievoorziening bijvoorbeeld. Wat te doen met buurtbatterijen, de grootschalige opslag van batterijen, de impact van leidingen met waterstofgas, waterstofwijken en waterstoftankstations? We zetten onze denkkracht in om een veilige omgeving te creëren. Oostkracht10 kijkt goed, rekent nauwkeurig, denkt in kansen en laat mogelijkheden zien. We kennen de mogelijkheden: van opvangstelsels voor lekkende stoffen tot ‘blinde gevels’ en goed ingerichte vluchtwegen. En het resultaat mag er zijn. Bedrijven kunnen misschien tóch uitbreiden, of er blijkt ruimte te zijn om een doods gebied aantrekkelijker en veiliger te maken.

Creëren van een veilige omgeving

Het resultaat? Optimaal ingerichte gebieden, winst door het opheffen van barrières, een betere ruimtelijke kwaliteit, sociale versterking en het benutten van waardevolle terreinen. Plus ruimte om verpauperde industrieterreinen een doorstart te geven. Kortom: een oude óf nieuwe veilige omgeving. De specialisten van Oostkracht10 denken in oplossingen om veilige omgevingen te verwezenlijken en waarborgen. Onze externe veiligheidsspecialisten hebben al verschillende projecten gedraaid omtrent omgevingsveiligheid. Je kunt hierbij denken aan de uitbreiding van tankstations naar waterstoftankstations, waarbij een nauwkeurige risicoberekening moet worden uitgevoerd. Ook adviseert Oostkracht10 provinciebestuurders en bereidt ze voor op omgevingsveiligheidsdossiers. Voor Omgevingsdienst Flevoland & Gooi en Vechtstreek (OFGV) schreven we het programma Omgevingsveiligheid, organiseerden we de financiering en manageden we het programma. Meer van onze projecten kun je hieronder bekijken.

Veilige omgeving voor iedereen

Wil je een veiligheidsanalyse uit laten voeren voor de uitbreiding van een pand? Wil je advies over opkomende ruimtelijke ontwikkelingen waarbij ook een veilige omgeving in acht moet worden gehouden? Ben je op zoek naar oplossingen in plaats van beperkingen? Dan kan Oostkracht10 jou verder helpen. Heb je nog vragen of ben je benieuwd naar de mogelijkheden, neem dan contact met ons op. Onze specialisten adviseren je graag.

Persoonlijk advies?

Dirk Jan de Boer

Neem dan contact op met

Dirk Jan de Boer

Of mail Dirk Jan
Whatsapp icon